«Έχασα 31 κιλά και αυτά είναι τα 3 καθημερινά γεύματα που με βοήθησαν να πετύχω το στόχο μου» – Συγγραφέας μοιράζεται τα μυστικά της για την απώλεια βάρους

Η συντάκτρια Shauna Bannon Ward αποκαλύπτει πώς κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά και να βελτιώσει την φυσική της κατάσταση κάνοντας κάποιες αλλαγές στη διατροφή της. «Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, καθώς πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί. Ωστόσο, μετά από σχεδόν ένα χρόνο που επικεντρώθηκα στην υγεία μου, έχω μερικές συμβουλές να μοιραστώ μαζί σας», λέει η ίδια απευθυνόμενη σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Η διατροφή που βοήθησε την Shauna να χάσει τα περιττά κιλά

«Έχασα σχεδόν 31 κιλά τον περασμένο χρόνο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα γεύματα που είχα επιλέξει να καταναλώνω. Δεν είμαι ούτε διατροφολόγος ούτε ειδικός στην άσκηση, αλλά ως λάτρης του φαγητού, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετώπισα ήταν ο προγραμματισμός των γευμάτων. Δεν μου αρέσει να κάθομαι να αποφασίζω τι θα φάω μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά το να καταλάβετε ποια τρόφιμα πρέπει να συμπεριλάβετε ή να αποκλείσετε από τη διατροφή σας είναι το κλειδί. Η ποικιλία είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταλήξετε σε ανθυγιεινές συνήθειες από το να βαρεθείτε το φαγητό σας. Έχω πολλές επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό που είναι εύκολες και γρήγορες στην προετοιμασία».

Τα γεύματα που την βοήθησαν στην απώλεια βάρους

Το αγαπημένο μου πρωινό είναι ένα τοστ με ψωμί πολύσπορο και λίγη γαλοπούλα. Άλλα αγαπημένα πιάτα είναι ομελέτα ή δύο τηγανητά αυγά με ψωμί. Είναι όλα πολύ γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτούν πολύ σκέψη νωρίς το πρωί.

Όσο για το μεσημεριανό, επιλέγω ανάμεσα σε μια χορταστική σαλάτα και σούπα με ψωμί σόδας. Πριν αρχίσω να επικεντρώνομαι στην υγεία μου, οι σαλάτες μου φαίνονταν το πιο απογοητευτικό γεύμα ever. Ωστόσο, μετά από δοκιμές και λάθη, κατέληξα να φτιάχνω τη αγαπημένη μου σαλάτα που δεν χορταίνω να απολαμβάνω. Προσθέτω δύο διαφορετικά είδη από μαρούλια, κόκκινο κρεμμύδι, καλαμπόκι, ντομάτες, κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες με μερικά κρουτόν και ελάχιστο dressing. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε όλα τα λαχανικά που σας περισσεύουν, όπως καρότα, πιπεριές, φασόλια ή ρεβίθια. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιο dressing θα θέλατε, σας συνιστώ να ξεκινήσετε με μερικές από τις πιο κρεμώδεις επιλογές, όπως Caesar ή σκόρδο και μυρωδικά. Αλλά μην το παρακάνετε, γιατί όσο περισσότερο dressing χρησιμοποιείτε, τόσο χειρότερη γεύση έχει η σαλάτα.

Το βραδινό μπορεί να είναι το πιο αγχωτικό μέρος της ημέρας σας. Υπάρχουν πολλές γρήγορες συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από 30 λεπτά. Μια φριτέζα αέρος είναι ιδανική καθώς μπορώ να φτιάξω μπακαλιάρο τυλιγμένο σε αλουμινόχαρο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με λαχανικά στον ατμό ή πουρέ πατάτας.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές

Μην ξεχνάτε τον έλεγχο των μερίδων! Δύο μεσαίες πατάτες ανά άτομο είναι αρκετές για ένα απολαυστικό και χορταστικό δείπνο.

Ξεχάστε τις βαριές σάλτσες με κρέμα γάλακτος. Υπάρχουν υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως η κρέμα fraîche και το γιαούρτι. Πιστέψτε με, θα γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι στην κουζίνα.

Αν λαχταράτε κάτι γλυκό αντί να τρέχετε για σοκολάτες, πατατάκια ή γλυκά, προτιμήστε φρούτα όπως μήλα, κόκκινα σταφύλια ή μπανάνες. Επιλέξτε υγιεινές λιχουδιές που απολαμβάνετε πραγματικά. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να τις εντάξετε στη διατροφή σας.

Τέλος, μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας. Καθώς προχωράτε στο ταξίδι της υγιεινής διατροφής, μπορείτε να απολαύσετε και κάποια λιχουδιά κατά καιρούς. Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να μαγειρεύετε νόστιμα και υγιεινά γεύματα σε χρόνο μηδέν».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ