«Έχασα 23 κιλά και κατέβηκα 4 νούμερα στα ρούχα χάρη σε μια άσκηση χαμηλής έντασης» – Γυναίκα αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχημένης προσπάθειάς της

Μια γυναίκα από την Αυστραλία κατάφερε να χάσει 23 κιλά και να μεταμορφώσει το σώμα της, χάρη σε μια άσκηση. Η αλλαγή της είναι τόσο μεγάλη που πολλοί την κατηγορούν για πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο. «Παλιοί μου συμμαθητές με σταματούν στον δρόμο και δεν με αναγνωρίζουν όταν τους χαιρετώ», δήλωσε η 23χρονη Chloe Boullé. «Ακόμα και η γιαγιά μου μου είπε, “Chloe, δεν σε αναγνωρίζω καθόλου!”».

Πότε άρχισε η Boullé να αντιμετωπίζει προβλήματα με το βάρος της

Η δημιουργός περιεχομένου και υπάλληλος υποστήριξης παιδικής φροντίδας μερικής απασχόλησης από το Brisbane άρχισε να δυσκολεύεται με το βάρος της και να τρώει συναισθηματικά όταν ξεκίνησε την πρώτη της δουλειά σε αρτοποιείο στην εφηβεία της. Μεγαλώνοντας σε μονογονεϊκή οικογένεια, πίστευε ότι το φαγητό ήταν σπάνιο είδος, οπότε στην εφηβεία της “ενθουσιάστηκε” με τις νέες επιλογές που της “παρουσιάστηκαν”. Η Boullé έτρωγε συνεχώς γλυκά και πίτες στη δουλειά, και σιγά σιγά τα κιλά ανέβηκαν. Στα 15 της έφτασε τα 88 κιλά και φορούσε νούμερο 48.

«Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε», θυμάται η Boullé. «Δεν είχα ιδιαίτερη επιθυμία να δείχνω καλά». Για τέσσερα χρόνια, η Gen Zer βρέθηκε εγκλωβισμένη σε έναν ανθυγιεινό κύκλο συναισθηματικής υπερφαγίας και στη συνέχεια αυστηρών προγραμμάτων διατροφής.

Η αλλαγή που την οδήγησε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Στα 18 της αποφάσισε να χάσει βάρος. Ο στόχος της «ήταν να νιώθει τόση ναυτία από το γυμναστήριο που να μην θέλει να φάει βραδινό». Η Boullé κατάφερε να χάσει κιλά, αλλά πίστευε ότι δεν θα ξεφύγει ποτέ από τον “τοξικό κύκλο” της συναισθηματικής υπερφαγίας και των περιορισμών. «Δοκίμασα όλες τις δίαιτες – Keto και διαλειμματική νηστεία», είπε. «Μπορούσα να τις ακολουθήσω για τρεις-τέσσερις εβδομάδες, αλλά μετά τα παρατούσα».

Τελικά, τον Μάιο του 2023, η Boullé συνειδητοποίησε ότι η σχέση της με το φαγητό και το σώμα της ήταν ανθυγιεινή. Πέταξε όλες τις ζυγαριές στο σπίτι της και ξεκίνησε να τρώει διαισθητικά, βασιζόμενη στα σήματα της πείνας. «Συνήθιζα να ανεβαίνω στη ζυγαριά κάθε μέρα, και αν δεν είχα χάσει βάρος, ένιωθα αποτυχημένη», παραδέχτηκε.

Τώρα φοράει νούμερο 40 και ζυγίζει περίπου 65 κιλά. Η Boullé λέει ότι η οικογένειά της έχει παρατηρήσει μια τεράστια σωματική και ψυχική μεταμόρφωση και ο σύντροφός της, ο Jovahn, 25 ετών, μάγειρας, την έχει “στηρίξει πολύ”.

Το πρόσωπό της έχει επίσης αλλάξει δραματικά με τα χρόνια, κάτι που λέει ότι οφείλεται στις αλλαγές στον τρόπο ζωής της και στη χρήση Gua Sha, μιας κινεζικής μεθόδου θεραπείας για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. «Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο με κατηγόρησαν ότι έκανα αναδόμηση προσώπου. Δεν με ενόχλησε ποτέ», σημείωσε ο Boullé. «Αισθάνομαι δυνατή τώρα. Αγαπώ απόλυτα τον εαυτό μου».

Η άσκηση χαμηλής έντασης που βοήθησε την Boullé να χάσει βάρος

Η Boullé κάνει διαλογισμό και 5 έως 6 φορές την εβδομάδα πηγαίνει σε ένα μάθημα pilates reformer, μια βασική προπόνηση χαμηλής έντασης. «Η άσκηση είναι πλέον ευτυχία και όχι τιμωρία. Νιώθω ζωντανή», είπε η ίδια.

@chloeboullee Let go of the idea that your weight loss journey needs to be perfect, because it won’t be and it doesn’t need to be. Let small healthy habits accumulate into big healthy habits OVER TIME . . #weightloss #weightlossadvice #8020rule #perfectionisntreality ♬ original sound – Chloe Boullé



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ