«Έχασα 13 κιλά σε 3 μήνες – Αυτή είναι η 25λεπτη ρουτίνα προπόνησής μου» – Μητέρα αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της

Η Kitty Moana, μια μητέρα δύο παιδιών, σχεδίασε τον περασμένο Φεβρουάριο ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής και υγιεινής διατροφής. Με μόλις 25 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα, κατάφερε να χάσει 13 κιλά.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Moana ξεκίνησε το ταξίδι της προς την απώλεια βάρους τόσο για την ψυχική της υγεία όσο και για την σωματική της ευεξία. «Μέχρι πρόσφατα δεν έκανα υγιεινές επιλογές», εξήγησε η Moana στον λογαριασμό της στο Instagram, τον περασμένο Μάιο. «Έπασχα από κατάθλιψη και άγχος με αποτέλεσμα να αρρωστήσω, να μείνω στάσιμη στη ζωή μου, να πίνω περισσότερο αλκοόλ από το συνηθισμένο, να τρώω ό,τι με έκανε να νιώθω καλά εκείνη τη στιγμή, και να πάρω κιλά με ταχύτατους ρυθμούς».

«Όσο κι αν προσπαθούσα να είμαι μια “καλή” μητέρα και σύντροφος, δεν μπορούσα να το πετύχω γιατί δεν ήμουν “καλά” με τον εαυτό μου. Από τη στιγμή που το κατάλαβα, όλα άλλαξαν», πρόσθεσε.

Η Moana, η οποία είναι αρκετά ενεργή στο Instagram με το όνομα χρήστη @MissKittyMoana προκειμένου να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους, αποδίδει την απώλεια βάρους της σε μια αλλαγή νοοτροπίας, στο έλλειμμα θερμίδων και την καθημερινή δέσμευση στις ασκήσεις cardio.

Λέει ότι ολοκληρώνει τουλάχιστον 25 λεπτά καρδιαγγειακών ασκήσεων κάθε ημέρα, τα οποία περιλαμβάνουν τρέξιμο, power walking, προπόνηση με βάρη, χρήση του διαδρόμου και χορό μπροστά στην τηλεόραση.

Η Moana υποστηρίζει την δύναμη της άσκησης για την απώλεια βάρους

Η Moana τονίζει τη δύναμη της καρδιακής άσκησης για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με την ίδια, «20 λεπτά τζόκινγκ/γρήγορο περπάτημα την ημέρα σε συνδυασμό με έλλειμμα θερμίδων και υγιεινή διατροφή ήταν όλα όσα χρειάστηκα για να πετύχω τους στόχους μου μέσα σε λίγους μήνες. Έκανα και λίγη προπόνηση με ελαφριά βάρη, αλλά η καρδιακή άσκηση ήταν αυτό που οδήγησε στην επιτυχία».

Το πρόγραμμα της Moana συμβαδίζει με τις συστάσεις της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η οποία προτείνει στους ενήλικες να ενσωματώνουν άσκηση στην καθημερινή τους ρουτίνα, με 2,5 ώρες μέτριας φυσικής δραστηριότητας ή 75 λεπτά έντονης δραστηριότητας την εβδομάδα για την ευεξία και την καρδιαγγειακή υγεία. Ειδικά το γρήγορο περπάτημα έχει επαινεθεί από τους ειδικούς ως το «κλειδί» για την απώλεια βάρους.

Το fitness μότο της Moana λειτουργεί και ως οδηγίες για όποιον θέλει να ακολουθήσει παρόμοιο μονοπάτι: «Περπάτησε έξω, φάε καλά, γυμνάσου, διάβασε, επανάλαβε».

Για τη Moana, το «καλό φαγητό» σημαίνει η προετοιμασία θρεπτικών, χαμηλών σε θερμίδες γευμάτων στο σπίτι. Δημοσιεύει συχνά στο διαδίκτυο το εβδομαδιαίο πλάνο των γευμάτων της, το οποίο περιλαμβάνει τον αριθμό θερμίδων για επιλογές, όπως muffins τυριού και κολοκυθάκια με γιαούρτι πρωτεΐνης και φρέσκα φρούτα για πρωινό, μπιφτέκια κοτόπουλου με σαλάτα μπρόκολου για μεσημεριανό γεύμα και λαζάνια βοδινού και λαχανικών με αγγουράκια και ντοματίνια για βραδινό.

Για σνακ, η Moana επιλέγει φρέσκα κομμένα φρούτα και δεν περνάει ούτε μία μέρα χωρίς να χωρίς να πιει δύο χυμούς – ένα μείγμα φρούτων και λαχανικών για να ενισχύσει την ενέργεια και το ανοσοποιητικό της.

Η Moana υποστηρίζει πως: «Η διατροφή, οι υγιεινές επιλογές και η καθημερινή άσκηση έπαιξαν όλα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της προσπάθειάς μου για την υγεία. Η συνέπεια είναι το κλειδί».



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ