Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Το «πλούσιο» ποινικό παρελθόν του υπόπτου και οι φυλακές… ξενοδοχείο

Ο 44χρονος που θεωρείται ο κύριος ύποπτος της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού, στο Ψυχικό, έχει «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, αφού είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε απαγωγές, δολοφονίες και εκβιασμούς

Ο «Γιώργος», όπως τον ξέρουν οι Αρχές, φέρεται να έχει εμπλακεί σε μία σειρά υποθέσεων πολύ υψηλού προφίλ της Greek Mafia, ανάμεσα σε αυτές και η υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου.

Πιο αναλυτικά:

  • 2008: δολοφονία επιχειρηματία στην Πεντέλη,
  • 2009: Απαγωγή Παναγόπουλου,
  • 2012: πρωτοβάθμιο δικαστήριο με ισόβια κάθειρξη, 29 έτη και έξι μήνες,
  • 2017: δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου αθωώθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του επιχειρηματία.
  • Νοέμβριο του 2018: ομιλητής σε ημερίδα για την «επιτυχία των μεταρρυθμίσεων στις Αγροτικές φυλακές».
  • 2019: Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, είχε κάνει με δικά του χρήματα ανακαίνιση στον χώρο που έμενε και δούλευε άλλος κρατούμενος στο πόστο του,
  • 27 Φεβρουαρίου 2019: εισέβαλε ντυμένος πυροσβέστης στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών.
  • 24 Μαρτίου 2019: Ληστρικές επιδρομές σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του Ναυπλίου.

Ο δράστης, σύμφωνα με το MEGA, έφευγε τα βράδια από τις φυλακές, έκανε ληστείες και επέστρεφε και πάλι.

Συγκεκριμένα:

  • 27/2/2019 πραγματοποίησε ληστεία στα ΚΤΕΛ Πατρών με λεία 6.000 €.
  • 24/3/2019 πραγματοποίησε ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ με λεία 1.500 €. Τη ίδια μέρα σε έλεγχο που έγινε στο κελί του βρέθηκαν 1.045 ευρώ και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Ένα χρόνο αργότερα μεταφέρεται στις φυλακές Ναυπλίου. Στις 28 Οκτωβρίου του 2020, κατά τον έλεγχο για την είσοδο στις φυλακές Ναυπλίου αφήνει σε φάκελο 3.050 €, σε νέα καταμέτρηση του ποσού βρίσκονται 2.600 €. O κρατούμενος καταγγέλλει τον αστυνομικό που τον έλεγξε ότι του αφαίρεσε 450 €. Στο αυτοκίνητο του αστυνομικού εντοπίζονται 250 €. Ο αστυνομικός συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία. Και τον Απρίλιο του 2022 αποφυλακίστηκε.

Γιατί αποφυλακίστηκε το 2022

Όπως ανέφερε το MEGA, στις 30 Νοεμβρίου του 2021 το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών εξέτασε την υπόθεση Παναγόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Ενώ έχει καταδικαστεί για τη μία δολοφονία σε ισόβια κάθειρξη ως συναυτουργός, το δικαστήριο έκρινε πως παρείχε συνδρομητικό ρόλο στη δολοφονία και πως τον κατηγορεί για συνέργεια και τον καταδικάζει σε 12 χρόνια φυλάκιση.

Φυλακές… ξενοδοχείο

Σύμφωνα με το MEGA, o 44χρονος υπήρξε κρατούμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα στις Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Πληροφορίες θέλουν η μεταχείριση του βαρυποινίτη να ήταν τόσο ευνοϊκή που το κελί του έμοιαζε με μικρή γκαρσονιέρα με όλες τις ανέσεις.

«Ήταν σε μια φυλακή ξενοδοχείο που τη χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε και λήστευε», δήλωσε στον ίδιο σταθμό ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

Το κίνητρο της δολοφονίας του 54χρονου

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το enikos.gr, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στο μικροσκόπιο τους, δύο άτομα από την Μύκονο, τα οποία φαίνεται να έχουν κίνητρο για να δώσουν την εντολή για την εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη.

Μάλιστα όπως έγραψε το enikos.gr, ο 44χρονος φερόμενος ως εκτελεστής ταξίδεψε πρόσφατα στην Μύκονο και συναντήθηκε με τα δύο αυτά άτομα.

Οι αρχές κατά την διάρκεια της έρευνας τους, ανακάλυψαν ότι ο άτυχος τοπογράφος, ο οποίος για περίπου 20 χρόνια εργαζόταν στο Νησί των Ανέμων κάνοντας τοπογραφικές εργασίες, πριν από 1,5 χρόνο αποφάσισε να επεκταθεί και στο real estate.

Αυτό θεωρούν οι αρχές ως το κίνητρο για την δολοφονία του 54χρονου, ότι δηλαδή «μπήκε στα χωράφια» άλλων και έπαιρνε δουλειές από τα άλλα άτομα που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ