Δολοφονία στο Ψυχικό: Το σχέδιο του τοπογράφου για τα οικόπεδα αξίας 9 εκατ. ευρώ στη Μύκονο και η ρήξη με τον μεσίτη – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ένα τεράστιο πακέτο περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να κρύβεται πίσω από τις επενδυτικές κινήσεις του τοπογράφου – μηχανικού, Παναγιώτη Στάθη, στη Μύκονο, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με το Star, ο τοπογράφος μαζί με τον μεσίτη, που ελέγχουν οι αρχές, διέθεταν δύο κολλητά οικόπεδα στην περιοχή Καραπέτη. Ο μεσίτης είχε ένα παραθαλάσσιο και ο τοπογράφος είχε το οικόπεδο από πάνω, το οποίο δεν διαθέτει δρόμο. Ο τοπογράφος θεωρούσε πως έπρεπε να πουληθούν τα δύο οικόπεδα, 19,5 στρεμμάτων έναντι 8.750.000 ευρώ.

Μάλιστα και οι δύο είχαν βγάλει όλες τις απαραίτητες άδειες για 5αστερες βίλες, καθώς ενδιαφερόταν για το σημείο μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού που ειδικεύεται σε τουριστικά καταλύματα.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις χάλασαν και μαζί και οι σχέσεις των δύο ανδρών. Ο μεσίτης ανέφερε πως οι ξένοι επενδυτές ενδιαφερόντουσαν μόνο για το δικό του οικόπεδο, κάτι που προκάλεσε εντύπωση στον τοπογράφο, ο οποίος είχε ετοιμάσει «πακέτο» για προσφορά και των δύο οικοπέδων. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν αναφέρθηκαν καν στο δικό του οικόπεδο, ούτε καν για να το απορρίψουν, κάτι που του προκάλεσε υποψίες.

Εκεί έγινε ο εξής διάλογος, σύμφωνα με το Star:

  • Τοπογράφος: Αυτοί απαντούν μόνο για το δικό σας οικόπεδο και δεν κάνουν καμία αναφορά για το δικό μας. Ούτε καν ότι δεν το θέλουν. Τι συνέβη;
  • Μεσίτης: Σου είπε ότι ο Τ. (μεσάζων) προφορικά μου είπε ότι δεν το χρειάζονται και θεωρούν ότι δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 1 εκατομμύριο για το δικό σου. Γι’ αυτό σου είπα ότι θα πρέπει να δούμε πως θα το κάνουμε και πως θα απαντήσω. Χθες σου τα έλεγα και δεν καταλάβαινες. Μου έλεγες τα δικά σου.Εκαναν προσφορά μόνο για το δικό μου. Βλέπουν δύο ακίνητα και δεν μπορούν να πληρώσουν την ίδια τιμή το πίσω με το παραθαλάσσιο, όπως και του Τ. το πλήρωσαν πολύ λιγότερο.
  • Τοπογράφος: Το πακέτο τους το έγραψες;

Έτσι φαίνεται πως ήρθε η ρήξη των δύο επιχειρηματιών, καθώς τελικά η προσφορά πακέτου των δύο οικοπέδων δεν προχώρησε ποτέ.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ελέγχουν τα οικονομικά στοιχεία του τοπογράφου για να διαπιστώσουν αν υπάρχει οτιδήποτε ύποπτο ή κάτι που θα βοηθήσει στις έρευνες για την σύλληψη του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας, καθώς ανοίγουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Το ίδιο κάνουν και με τον 44χρονο φερόμενο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και έχει οδηγηθεί στις φυλακές.

Παράλληλα, έρευνες γίνονται για τα περιουσιακά στοιχεία και δεύτερου προσώπου που έχει μπει στο «κάδρο» των αρχών για την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Το συμβόλαιο θανάτου εκτιμάται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, όπως μετέδωσε το MEGA,  ότι πληρώθηκε μέχρι και 100.000 ευρώ.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ