Δολοφονία στο Ψυχικό: Ο μεσίτης δεν είχε ποτέ διενέξεις και κόντρες με τον τοπογράφο, λέει το περιβάλλον του επιχειρηματία

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις σχέσεις του δολοφονημένου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό, με δύο επιχειρηματίες της Μυκόνου, με τους οποίους φέρεται να είχε δοσοληψίες ο 54χρονος.

Πρόκειται για έναν εργολάβο και έναν επιχειρηματία – μεσίτη του νησιού, οι οποίοι εξετάζονται ως ηθικοί αυτουργοί για την εκτέλεση του 54χρονου. Ο 44χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απλολογία του.

Ο επιχειρηματίας, μάλιστα, πριν από την δολοφονία, συναντήθηκε δύο φορές στο νησί της Μυκόνου με τον 44χρονο φερόμενο εκτελεστή.

Άτομα από το περιβάλλον του μεσίτη, μιλώντας στο MEGA, ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε διενέξεις με τον τοπογράφο, αλλά ούτε και αντιδικίες για την πώληση κάποιου οικοπέδου.

«Όλα όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες. Δεν τον έχει καλέσει κανείς για να καταθέσει. Ο επιχειρηματίας δεν είχε ποτέ «τυφλό» οικόπεδο. Δεν υπάρχει οικόπεδο με αντιδικία στον Άγιο Στέφανο. Ο επιχειρηματίας δεν είχε ποτέ αντιδικία με τον νεκρό τοπογράφο. Αντιθέτως, ήταν συνεργάτες 12 χρόνια και κάποια στιγμή ο Παναγιώτης Στάθης επέλεξε να δουλέψει με κάποιους άλλους επιχειρηματίες και είχε φτιάξει δική του ομάδα. Όσο συνεργάζονταν, ο τοπογράφος ήταν εξωτερικός συνεργάτης στην εταιρεία του επιχειρηματία, κάνοντας τοπογραφικά και δεν ήταν συνέταιροι πουθενά και δεν είχαν συναλλαγές. Γινόταν δηλαδή, ένα πρότζεκτ σε μια περιοχή και έβγαιναν και οι δυο κερδισμένοι από αυτό», αναφέρθηκε αρχικώς.

«Δεν είχαν ποτέ κόντρα για τα οικόπεδα»

«Στο κομμάτι του Four seasons, είχε ανατεθεί στον 54χρονο να τοπογραφήσει την περιοχή και ο επιχειρηματίας ήταν μεσίτης στην περιοχή αυτή κάνοντας αρκετές αγοραπωλησίες. Τότε, η εταιρεία Four seasons επέλεξε να πάρει το οικόπεδο του επιχειρηματία και όχι του τοπογράφου. Του 54χρονου το αγόρασαν άλλοι Άραβες. Και τα δυο οικόπεδα είχαν δρόμο κανονικά. Δεν είχαν κόντρα ποτέ γι’ αυτό. Μάλιστα, υπάρχουν και τα μηνύματα από τότε που ο επιχειρηματίας του έλεγε να μην ανησυχεί που το Four Seasons δεν επέλεξε το δικό του ακίνητο και πράγματι, το πούλησε σε άλλους και σε καλύτερη τιμή», σημειώνεται από το περιβάλλον του μεσίτη.

«Τον επιχειρηματία τον βάζουν στο στόχαστρο μόνο για έναν λόγο: επειδή είναι κατά της αυθαιρεσίας, κατά της ανομίας, κατά της όλης κατάντιας που επικρατεί στο νησί. Ο επιχειρηματίας δεν συνεργάστηκε ποτέ ούτε με τον εργολάβο που αρχικά έλεγαν ότι εμπλέκεται. Είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Μύκονο από το μηδέν, πάλεψε για να κάνει όσα έχει καταφέρει».

«Του ρίχνει λάσπη ο εργολάβος»

«Τώρα, του ρίχνει λάσπη ο εργολάβος, ο οποίος θέλει να καλύψει την δολοφονία του κρατούμενου στον Κορυδαλλό, ο οποίος είχε πει όλη την αλήθεια για τον ξυλοδαρμό του επιχειρηματία το 2020. Ο κρατούμενος είχε ομολογήσει ότι ο εργολάβος τον έβαλε να χτυπήσει τον επιχειρηματία. Ο εργολάβος είναι η μαφία των αυθαιρέτων και έχει πρόβλημα με όποιον κάνει δουλειές στο νησί. Τα τελευταία χρόνια ο τοπογράφος είχε γίνει πιο αυταρχικός στις σχέσεις του, ήθελε να περνάνε όλα από τα χέρια του ποτέ όμως, δεν είχαν κόντρα μεταξύ τους», είπε το περιβάλλον του επιχειρηματία.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ