Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας» – Τι κατάθεσε η σύζυγός του

Την πεποίθησή της ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε λόγω του δημοσιογραφικού του έργου, εξέφρασε η χήρα του δημοσιογράφου, ο οποίος εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο, το 2021.

Η Στάθα Καραϊβάζ, εμφανώς συγκινημένη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αναφέρθηκε στην καθημερινότητα του συζύγου της, ενώ ξέσπασε όταν χρειάστηκε να αναφερθεί στην ημέρα της δολοφονίας.

«Κατά τις 2 και 20 με κάλεσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Γ. Καλλιακμάνης και με ρώτησε αν είμαστε καλά. Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει» είπε και πρόσθεσε: «Είδα τον κόσμο, κατέβηκα κάτω. Ήταν άξιος άνθρωπος…. (κλαίει)».

Η Στάθα Καραϊβάζ ανέφερε την εκτίμησή της ότι η εκτέλεση έγινε με εντολή του «οργανωμένου εγκλήματος», όπως είπε, εξηγώντας πως κάποιος πρέπει να ενοχλήθηκε από τα γραφόμενα του συζύγου της. «Ο Καραϊβάζ είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας» κατέληξε, τονίζοντας πως ο σύζυγος της δεν θα έκανε τίποτα για να θέσει σε κίνδυνο τον γιο τους, όπως μεταδίδει το dikastiko.gr.

«Ο Γιώργος δεν μοιραζόταν τα θέματά του ούτε με μένα ούτε με συναδέλφους του, ήταν μοναχικός και ήταν κορυφαίος δημοσιογράφος» κατέθεσε, επισημαίνοντας ότι η ίδια δεν γνώριζε αν αποτύπωνε όλα όσα γνώριζε στα ρεπορτάζ του, και περιέγραψε την συνήθη πορεία της ημέρας του.

Εισαγγελέας: Το bloko το διαβάζατε;

Μάρτυρας: Όχι μόνο εγώ, όλοι στη δουλειά το είχαν ανοιχτό.

Εισαγγελέας: Για τον Μάλαμα τι ξέρετε;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τίποτα.

Εισαγγελέας: Για την υπόθεση που κατέθεσε ως ύποπτος;

Μάρτυρας: Ότι τον έμπλεξαν σε μία ιστορία.

Στη συνέχεια, κατέθεσε και η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Παναγιώτα, λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι εντολείς. Να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Ο Γιώργος ήταν πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι, βοηθούσε στις δουλειές. Ήταν ένα καλό παιδί…».

Οι καταθέσεις αστυνομικού και αυτόπτη μάρτυρα

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ο αστυνομικός αναφέρθηκε αναλυτικά στον σωματότυπο των δύο εκτελεστών. Βάσει του οπτικοακουστικό υλικό που ερευνήθηκε, «ο σωματότυπος του εκτελεστή μοιάζει με αυτόν του ενός κατηγορουμένου, ωστόσο ο έτερος κατηγορούμενος δεν ταιριάζει με τον οδηγό. «Φάνηκε ότι δεν πήγαν να απειλήσουν, ήξεραν τι έκαναν», κατέθεσε.

Από την άλλη, ένας εκ των κηπουρών του Δήμου Αλίμου, ο οποίος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας, δεν μπόρεσε να δώσει ακριβή περιγραφή των εκτελεστών. «Βλέπω τους δύο τύπους από πάνω να βαράνε αβέρτα. Δυο άνδρες όρθιους, ο μπροστινός κρατούσε το όπλο και βαρούσε. Σε ένα σκούρο αμάξι κοντά. Εγώ επικεντρώθηκα στον πρώτο. Συνέχισε να ρίχνει. Ήταν καλυμμένοι. Φορούσε κράνος, γάντια, αρβύλα… εγώ επικεντρώθηκα στον πρώτο. Τον δεύτερο δεν τον θυμάμαι. Δεν είχε τίποτα ακάλυπτο. Ήταν κράνος και από μέσα σαν να είχε το φούλ φέις».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ