“Da Achille“ – Ένας όμορφος χώρος στην Βέργα για χαλάρωση με υπέροχη θέα

Συχνά ο Καλαματιανός, όταν δεχτεί κάποιους επισκέπτες από άλλες περιοχές, τους ανεβάζει στη Βέργα στον ναό της Ευαγγελιστρίας, απ’ όπου, πέραν της πανοραμικής θέας της πόλης έχει και όλο τον Μεσσηνιακό κόλπο  πιάτο αποκάτω του.
Περαιτέρω θέλγητρο για μια τέτοια εκδρομούλα μόλις δέκα-δεκαπέντε λεπτά από την πόλη, είναι η ίδια η γραφική πετρόκτιστη εκκλησία της Ευαγγελιστρίας. Δεν είναι τυχαίο που ο προηγούμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκεί πάντρεψε το παιδί του. Αλλά και κάποιοι Ασιάτες, Γιαπωνέζοι, Κορεάτες, έχουν τελέσει τον γάμο τους  στην εκκλησία αυτή αντί της Σαντορίνης. Η θέα είναι τουλάχιστον εφάμιλλη. Ερωτευμένα ζευγαράκια συχνά φλερτάρουν εκεί. Και βέβαια επιχειρηματίες έχουν σπεύσει να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και από χρόνια  έχουν ανοίξει, χαμηλότερα όμως, κάποιες από τις γνωστότερες pubs της πόλης μας.
Αποτέλεσε για μας ευχάριστη έκπληξη , όταν στην τελευταία μας επίσκεψη, είδαμε πλάι ακριβώς της εκκλησίας να έχει ανεγερθεί ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο πέτρινο οίκημα που στεγάζει την Καφετέρια “ Στου Αχιλλέα “ ή αλλοιώς “Da Achille“ (Τηλ. 2721041702). Βρήκαμε το οίκημα απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον  το οποίο αναβαθμίζει, όχι μειώνει. Το εσωτερικό της καφετέριας είναι αντάξιο ή και καλύτερο του εξωτερικού. Με σεμνή αρχοντικότητα. Πέραν του καφέ ποσφέρεται κάποια πίτσα και κάποια άλλα απλά πιάτα. Όλα πάντως διαλεγμένα και ποιοτικά.
Αληθινά αξΊζει μια μικρή απόδραση ( μόνο τέσσερα χιλιόμετρα από τον παραλιακό). Η περιοχή μας έχει ομορφιές. Οι τουρίστες τις ανακαλύπτουν. Εμείς συχνά τους ακολουθούμε με καθυστέρηση.
Για τους λίγους από εμάς που τυχόν δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει το σημείο, κανείς φτάνει παίρνοντας από την  παραλιακή που οδηγεί προς Μάνη και συγκεκριμένα από το βενζινάδικο, τον ανηφορικό δρόμο, όπου στο τέταρτο km συναντά την Ευγγελίστρια.
Καλή σας διασκέδαση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ