Christina O: Πωλείται το πλωτό παλάτι του Αριστοτέλη Ωνάση

Η «Christina O», η θρυλική θαλαμηγός η οποία ανήκε κάποτε στον Αριστοτέλη Ωνάση, σύμφωνα με την Espresso πωλείται ξανά και μάλιστα έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ανακαινισμένη θαλαμηγός «Christina Ο», στην οποία ο Ωνάσης έδωσε το όνομα της κόρης του Χριστίνας Ωνάση, σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Boat International» βρίσκεται στο λιμάνι της Νίκαιας στη Γαλλία. Η δε τιμή πώλησής της έχει οριστεί από το πρακτορείο θαλαμηγών «Morley Yachts» στα 90.000.000 ευρώ.

Στο σκάφος 99,1 μέτρων έχουν φιλοξενηθεί την εποχή του Αριστοτέλη Ωνάση η Μαρία Κάλλας, η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και ο Τζον Γουέιν. Πάνω στη θαλαμηγό έχουν περπατήσει επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Ιδιοκτήτης του «Christina Ο» είναι το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε ο Ιβορ Φιτζπάτρικ στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας «Ivor Fitzpatrick & Company Solicitors». Αφού συνέχισαν τις ανακαινίσεις που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της θαλαμηγού, η ιρλανδική εταιρία αποφάσισε να την πουλήσει.

Προσθήκες χλιδής

Μετά την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων η θαλαμηγός διατηρεί το στιλ που της είχε δώσει η Τζάκι όταν παντρεύτηκε τον Ωνάση, με εντυπωσιακές προσθήκες χλιδής. Ξεχωρίζουν η εξωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό, στον πυθμένα της οποίας υπάρχει ψηφιδωτό που αναπαράγει την εικόνα από το μινωικό παλάτι της Κνωσού με τους αθλητές που πηδούν πάνω από ταύρο. Μάλιστα, η πισίνα μπορεί να μετατραπεί σε πίστα χορού.

Η σουίτα του Ωνάση έχει τζάκι φτιαγμένο από όνυχα, τον πολύτιμο λίθο που κοσμεί και την κυκλική σκάλα του σαλονιού, όπου υπάρχει το πιάvo Steinway, στο οποίο έπαιξαν μουσική ο Φρανκ Σινάτρα και η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση. Τα καλύμματα στα σκαμπό στο μπαρ «Ari’s Bar» είναι φτιαγμένα από δέρμα φάλαινας, ενώ όποιος κάθεται σε αυτά μπορεί να ακουμπήσει τα πόδια του σε σημεία που είναι φτιαγμένα από δόντια του ζώου.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ