Χανιά: Μεγάλη επιχείρηση για 45χρονο Γερμανό που έκανε πεζοπορία και εγκλωβίστηκε σε δύσβατο σημείο

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ενός 45χρονου Γερμανού τουρίστα, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στα Χανιά. Ο 45χρονος επιχείρησε να κάνει πεζοπορία την Πέμπτη (18/7), αλλά έχασε τον προσανατολισμό του, εξαντλήθηκε λόγω έλλειψης νερού και εγκλωβίστηκε σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο και δύσκολο σημείο στην περιοχή του Γκίγκιλου, δίπλα από το φαράγγι της Σαμαριάς.

Ισχυρές δυνάμεις διασωστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, τον Πυροσβεστικό Σταθμό Καμπανού και την ΕΜΑΚ με ολονύχτια πεζοπορία προσπαθούν να πλησιάσουν στο σημείο, όπου βρίσκεται ο 45χρονος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του flashnews, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο πεζοπόρος έχει εντοπισθεί, είναι καλά στην υγεία του, αλλά το σημείο, στο οποίο έχει εγκλωβιστεί, είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμο ακόμα και για τους έμπειρους διασώστες.

Για τον λόγο αυτό κλήθηκε να συνδράμει και ελικόπτερο, προκειμένου να επιχειρηθεί η εναέρια προσέγγιση και μεταφορά του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος Γερμανός ξεκίνησε την πεζοπορία χθες από το Ξυλόσκαλο Ομαλού, διέσχισε το φαράγγι της Σαμαριάς. Φτάνοντας όμως στην νότια έξοδό του, στην Αγία Ρουμέλη, αποφάσισε να επιστρέψει με πεζοπορία προς τον Ομαλό όχι από το φαράγγι της Σαμαριάς, αλλά από άλλο μονοπάτι με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του.

Αργά το απόγευμα εξαντλημένος λόγω και έλλειψης νερού, κάλεσε σε βοήθεια μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και έκτοτε ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσής του.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ