Χανιά: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «έγδυνε» ανυποψίαστους τουρίστες

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν αφαιρέσει από αλλοδαπούς τουρίστες προσωπικά αντικείμενα και χρήματα συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά, εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση ληστείας και τρεις περιπτώσεις κλοπών (δύο τετελεσμένων και μίας απόπειρας) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά Χανίων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αλλοδαπών και ενός ημεδαπού.

Έψαχναν για… μεθυσμένους

Όπως προέκυψε από τη συνδυαστική προανάκριση των υπηρεσιών, οι δράστες, από την 1η έως τις 5 Ιουλίου 2024 αφαίρεσαν από πέντε αλλοδαπούς τουρίστες προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 2.430 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν οκτώ ρολόγια χειρός και το χρηματικό ποσό των 315 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι δράστες εντόπιζαν αλλοδαπούς τουρίστες βραδινές καθώς αποχωρούσαν από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκμεταλλευόμενοι την εμφανή κατάσταση μέθης στην οποία βρίσκονταν τούς αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα και άλλα τιμαλφή, ενώ σε μία περίπτωση προέβησαν στην άσκηση σωματικής βίας.

Επίσης, συνελήφθη στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Άμεσης Δράσης Χανίων αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή. Χθες το μεσημέρι ο αλλοδαπός, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από την τσάντα ημεδαπής κόσμημα. Άμεσα αναζητήθηκε από αστυνομικούς, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Σύλληψη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων

Για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια συνελήφθη 40χρονος Έλληνας στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως προέκυψε, σε ανάρτηση του που δημοσιοποιήθηκε σε διαδικτυακή πλατφόρμα, εμφανίζεται να απευθύνει κάλεσμα σε άλλα άτομα να προβούν σε διάπραξη εγκληματικών ενεργειών σε βάρος ατόμων τα οποία θα συμμετέχουν στην «πορεία ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στα Χανιά.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ