Αχαρνές: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς, μάχη με διάσπαρτες εστίες – Μεγάλες ζημιές σε εργοστάσια και αποθήκες

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στις Αχαρνές, κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα σήμερα το πρωί είναι βελτιωμένη, ωστόσο η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων 88 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Δεν έχει ζητηθεί έως τώρα η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Η μάχη αυτή την ώρα δίνεται με τις διάσπαρτες εστίες, ενώ οι ζημιές στα εργοστάσια όπου «μπήκε» η φωτιά είναι τεράστιες. Εικόνα καταστροφής υπάρχει και σε αποθήκες που βρίσκονται στην περιοχή.

Στο εργοστάσιο χάρτου έχει καεί ο εξωτερικός περίβολος, αντικείμενα τα οποία ήταν αποθηκευμένα, ενώ μεγάλη καύσιμη ύλη υπάρχει εντός της παραγωγικής μονάδας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί θα χρειαστούν ακόμα αρκετές ώρες και πολλοί τόνοι νερού προκειμένου να κατασβεστεί η φωτιά.

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού ρίχνουν εντός του εργοστασίου, καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούν να μπουν μέσα. Πρόκειται για δύσκολο και επικίνδυνο εγχείρημα λόγω και της στατικότητας του κτιρίου. Ο καπνός που έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονος και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση. Για αυτόν τον λόγο δόθηκε εντολή και έγινε σύσταση στους κατοίκους να μετακινηθούν εάν το κρίνουν απαραίτητο και ειδικά αν υπάρχουν άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας.

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής χθες το βράδυ. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ