«Βούλιαξαν» οι παραλίες στην Αττική – Το αδιαχώρητο και στην Χαλκιδική

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής της 9ης Ιουνίου, ημέρα Ευρωεκλογών, οι παραλίες άρχισαν σταδιακά να γεμίζουν με πολίτες κάθε ηλικίας. Κάποιοι αποφάσισαν να μην ψηφίσουν καθόλου, ενώ άλλοι, θα απολαύσουν πρώτα τον ήλιο και την θάλασσα και μετά θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στην Αττική το παραλιακό μέτωπο είναι γεμάτο από πολίτες που θέλουν να δροσιστούν και να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα.

Στη Φούρκα Χαλκιδικής από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο, από λουόμενους που πήγαν για μία βουτιά στη θάλασσα, αναζητώντας ανάσες δροσιάς. Μέχρι το μεσημέρι η εκλογική διαδικασία εξελισσόταν ομαλά και στα 185 εκλογικά τμήματα της Χαλκιδικής.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις παραλίες της Πιερίας, όπου δεν πέφτει καρφίτσα, καθώς, πέρα από τους Έλληνες λουόμενους, υπάρχουν και πολλοί Βαλκάνιοι τουρίστες.

Στη Λέσβο, κάτοικοι και τουρίστες αφέθηκαν στη μαγεία των κρυστάλλινων νερών, χωρίς να φαίνεται να τους απασχολούν ιδιαίτερα οι σημερινές εκλογές. Μέχρι τη μία το μεσημέρι η συμμετοχή ήταν στο 20% στο νησί, ενώ το βόρειο Αιγαίο το πρωί ήταν 1,5 % κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Στην Άζωρο Ελασσόνας, τα τσιπουράκια μετά την κάλπη αποτελούν παράδοση στη Θεσσαλία. Η ευρωκάλπη στάθηκε αφορμή για το αντάμωμα συγγενών και φίλων στο χωριό, οι οποίοι ζουν αλλού αλλά άφησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον τόπο καταγωγής τους.

παραλία ζέστη Αττική

Στο Άνω Βαθύ Σάμου, οι πολίτες μετά την ψήφο, απολαμβάνουν παραδοσιακούς μεζέδες κάτω από τον ίσκιο της κληματαριάς και κάνουν προγνωστικά για το ποιοι θα εκλεγούν στις Ευρωεκλογές 2024. Οι περισσότεροι από αυτούς ψήφισαν πρωί πρωί, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, θα υπάρξει αρκετά μεγάλη αποχή.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ