Βόλος: «Είχα χάσει τον παππού μου με τον ίδιο τρόπο» – Πώς 22χρονη έσωσε ηλικιωμένο που κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Μία 22χρονη γυναίκα μεταμορφώθηκε σε «φύλακα άγγελο» για έναν ηλικιωμένο, ο οποίο κατέρρευσε στη μέση του δρόμου το πρωί της Δευτέρας (17/6) στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το πρωί, στη Λεωφόρο Ειρήνης, όταν ο ηλικιωμένος κατέρρευσε και βρέθηκε στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του. Άμεσα, η 22χρονη εργαζόμενη σε επιχείρηση της περιοχής έτρεξε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ. Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, παρέλαβαν τον ηλικιωμένο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το TheNewspaper.gr, επικοινώνησε με την 22χρονη κοπέλα που επανέφερε τον 75χρονο στη ζωή και τα λόγια της συγκλονίζουν. Όπως λέει, έκανε σεμινάρια πρώτων βοηθειών γιατί είχε χάσει τον παππού της, με πανομοιότυπο τρόπο, πριν από κάποια χρόνια.

«Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 09.00, εγώ εργαζόμουνα εκείνη την ώρα και άκουσα κραυγές για βοήθεια έξω από το μαγαζί. Ο εργοδότης μου άμεσα μου ζήτησε να καλέσω το 166 και βγήκα έξω να δω τι είχε συμβεί. Αντίκρισα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και ξεκίνησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ. Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, γιατί πριν από κάποια χρόνια με πανομοιότυπο τρόπο είχα χάσει τον παππού μου. Έτσι, έχοντας γνώση του τι πρέπει να κάνω, ξεκίνησα να του κάνω αλλάξεις, ενώ λίγο αργότερα, εργαζόμενος σε γειτονική επιχείρηση ήρθε για βοήθεια και κάναμε εναλλάξ. Κάναμε ΚΑΡΠΑ για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», λέει αρχικά η 22χρονη.

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, μόλις έφθασαν του έβαλαν απινιδωτή και είδαν ότι δεν χρειάζεται απινείδωση, καθώς ο σφυγμός του είχε επανέλθει. Του χορήγησαν μόνο οξυγόνο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου», συνεχίζει η 22χρονη, ενώ αναφέρει πως δεν γνώριζε τον ηλικιωμένο «πρώτη φορά τον έβλεπα. Όταν έφυγε δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον, ελπίζω να είναι καλά. Κάποιοι που πιθανώς τον ήξεραν, είπαν ότι είχε αναπνευστικό πρόβλημα».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ