Τροιζήνα: Το μπάνιο κατέληξε σε τραγωδία στο Διαβολογέφυρο – Από ύψος 15 μέτρων έπεσε το κλαδί πλατάνου πάνω στον 10χρονο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η βόλτα μίας παρέας 14 ατόμων το απόγευμα της Πέμπτης (27/6) στο Διαβολογέφυρο Τροιζήνας, καθώς ένα αγόρι καταπλακώθηκε από κλαδί πλατάνου και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το αγόρι, ηλικίας 10 ετών, καταγόταν από τον Λίβανο και βρισκόταν με την οικογένειά του στην Τροιζήνα για διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν 13 τουρίστες που διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο στο Διαβολογέφυρο, μαζί με τον γιο του ιδιοκτήτη του καταλύματος. Ανάμεσά τους ήταν και τέσσερις ανήλικοι, διαφόρων υπηκοοτήτων.

Στο Διαβολογέφυρο υπάρχει μια χαράδρα βάθους 30 μέτρων περίπου, με νερό. Οι πέντε από την παρέα προπορεύτηκαν και κατέβηκαν στο κατώτερο σημείο της χαράδρας, με τον έναν να πέφτει στο νερό. Το αγόρι και οι άλλοι τρεις της παρέας κάθονταν σε βράχια, κοντά στο νερό.

Ξαφνικά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, αποκολλήθηκε ένα μεγάλο κλαδί πλατάνου και έπεσε επάνω στο αγόρι από ύψος περίπου 15 μέτρων. Στη συνέχεια, το σώμα του χτύπησε στα βράχια και κατέληξε στο νερό, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί σοβαρά.

Το τοπικό αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε από το 112 για τον σοβαρό τραυματισμό του 10χρονου, στις 18:38. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν αιμόφυρτο το αγόρι και τραυματισμένο σοβαρά στο κεφάλι και το αριστερό χέρι. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Γαλατά, ιατρός του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του παιδιού.

Τα 14 άτομα που βρίσκονταν στο σημείο προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και εξετάστηκαν για τα όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλαδί του πλατάνου που αποκολλήθηκε έφερε κρεμάμενο σχοινί μπλε χρώματος, το οποίο χρησιμοποιούνταν από τους επισκέπτες για αιώρηση (κίνηση Ταρζάν).

Από το προανακριτικό υλικό, προέκυψε ότι ο 10χρονος είχε πάρει την συγκατάθεση της μητέρας του για να μεταβεί στο Διαβολογέφυρο με την υπόλοιπη παρέα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και το βράδυ της Πέμπτης, η 38χρονη μητέρα συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του 10χρονου και πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από την οικογένεια του αγοριού δεν επιτρέπουν να γίνει νεκροψία, καθώς είναι αλλόθρησκοι, και θέλουν να παραλάβουν την σορό και να αναχωρήσουν από την χώρα μας.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τροιζήνας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ