Θρίλερ στο Ρέθυμνο: «Ήθελε τα ακίνητα και τα λεφτά τους» – Τι κατέθεσε ο 24χρονος Παλαιστίνιος για το διπλό σχέδιο δολοφονίας

Τι κατέθεσε ο 24χρονος Παλαιστίνιος για τον επιχειρηματία στο Ρέθυμνο που τον «προσέλαβε» για να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και τον συνεργάτη της.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από τον εν διαστάσει σύζυγό της για τη δολοφονία της ίδιας και του Ισραηλινού συνεργάτη της κατήγγειλε στην Αστυνομία 39χρονη από το Ρέθυμνο. Ο 41χρονος σύζυγός της, ο κουμπάρος τους και ένας ακόμη φίλος του είχαν σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα, για να βγάλουν από τη μέση τη μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών του πρώτου και τον 39χρονο Ισραηλινό. Πίσω από το ανατριχιαστικό σχέδιο που είχε καταστρώσει ο Κρητικός επιχειρηματίας υπήρχε μια μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου. Το κίνητρό του φέρεται να είναι οικονομικό, καθώς είχε επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε ακίνητα στην Κρήτη.

Ήταν όλα κανονισμένα… Εκτελεστής των δύο «στόχων» θα ήταν ένας 24χρονος άνδρας από την Παλαιστίνη. Ο νεαρός θα ελάμβανε συνολικά 100.000 ευρώ για τις δύο δολοφονίες, εξαφανίζοντας μάλιστα τα πτώματά τους, ώστε να μη βρεθούν τα ίχνη τους. Ήδη, τις τελευταίες ημέρες είχε ξεκινήσει να σκάβει έναν λάκκο για να τοποθετήσει τα πτώματα. Θα τα περιέλουζε με είκοσι λίτρα οξέος και στη συνέχεια θα σκέπαζε τον λάκκο με τσιμέντο.

Συμβόλαιο θανάτου

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο Παλαιστίνιος ενώ αρχικά είχε δεχθεί να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου, φαίνεται ότι στη συνέχεια το μετάνιωσε. Όταν ο ίδιος εξέφρασε την άρνησή του, ο Κρητικός επιχειρηματίας και οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, τον απείλησαν με ένα καλάσνικοφ ότι θα τον σκοτώσουν. Ο 24χρονος βρισκόταν σε απόγνωση, όταν τελικά πήρε την απόφαση να ενημερώσει τα δύο υποψήφια θύματα για τις προθέσεις των εντολέων του. Δεν τον πίστεψαν και έτσι αναγκάστηκε να βρει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για να πείσει τα υποψήφια θύματα για όσα τους είχε αποκαλύψει. Πήγε στο σπίτι του επιχειρηματία και εμπνευστή του δολοφονικού σχεδίου και έχοντας μαζί του μια συσκευή ηχογράφησης κατέγραψε την ομολογία των ηθικών αυτουργών για την επικείμενη δολοφονία των δύο ανυποψίαστων θυμάτων.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου, ο 24χρονος Παλαιστίνιος έχοντας συγκεντρώσει το υλικό με τις ομολογίες των τριών ανδρών, παρουσιάστηκε στην Αστυνομία και αποκάλυψε το σχέδιο δολοφονίας. «Ήθελε τα ακίνητα και τα λεφτά τους», φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές για τον επιχειρηματία. Στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, ο Παλαιστίνιος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις εντολές που είχε λάβει για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου. Σύμφωνα με όσα είπε, ο επιχειρηματίας θα έσκαβε με το σκαπτικό μηχάνημα στο χωράφι του και την ώρα που θα πατούσε δυνατά γκάζι, κάνοντας θόρυβο, εκείνος θα πυροβολούσε τον Ισραηλινό. Ακολούθως και εφόσον θα είχε εξαφανίσει το πτώμα, θα πήγαινε με ταξί στο αεροδρόμιο, έχοντας μαζί του το τηλέφωνο του Ισραηλινού. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Παλαιστίνιος θα άφηνε το κινητό εκεί για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο Ισραηλινός είχε πάει στο αεροδρόμιο και θα γυρνούσε στα Χανιά. Όσο για τη σύζυγο του επιχειρηματία, θα της ζητούσε να τον πάρει με το αμάξι της, για να τον μεταφέρει στο σπίτι ενός εξαδέλφου του. Εκεί θα τη σκότωνε και υποτίθεται ότι ο κουμπάρος του επιχειρηματία θα έφερνε το οξύ για να εξαφανίσουν και το δικό της πτώμα.

Το κίνητρο για τον σχεδιασμό των δολοφονιών ήταν οι τρεις συνεργοί να καρπωθούν τα χρήματα του Ισραηλινού, ο οποίος μάλιστα είχε γράψει στο όνομα της εν διαστάσει συζύγου του επιχειρηματία κάποια ακίνητα που είχε αγοράσει στην Κρήτη. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο επιχειρηματίας υπολόγιζε ότι ο Ισραηλινός θα έχει λεφτά μαζί του και ότι θα του τα έπαιρναν μόλις τον σκότωναν. Επίσης, βάσει του σχεδίου, αφού περνούσαν πέντε χρόνια από την «εξαφάνιση» της γυναίκας του, εκείνη νομικά θα θεωρείτο θανούσα και όλη η περιουσία θα περιερχόταν σε αυτόν. Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος μίλησε με δικηγόρο και έπειτα κατήγγειλε τα πάντα στην Αστυνομία. Το πρωί της Παρασκευής, ο Ισραηλινός και η 39χρονη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας πέντε και τριών ετών μετέβησαν στην αρμόδια ανακριτική Αρχή στο Ρέθυμνο για να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία. Ο 41χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος του δολοφονικού σχεδίου και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του συνελήφθησαν και αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ