Θεσσαλονίκη – Ευρωεκλογές 2024: Χωρίς προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες – Στα εκλογικά τμήματα οι πρώτοι ψηφοφόροι

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν στις 07:00 οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές 2024 και στα εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, με τους πρώτους πολίτες να προσέρχονται για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στα οκτώ εκλογικά τμήματα που δημιουργήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα της οδού Ικτίνου στο κέντρο της πόλης, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ όπως ανέφεραν στο thestival.gr δικαστικοί αντιπρόσωποι, ακόμη δεν εμφανίστηκαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών τα οποία όπως ορίζει ο νόμος είναι τέσσερα τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά.

Στο ίδιο συγκρότημα έχουν δημιουργηθεί και δύο εκλογικά τμήματα στα οποία ψηφίζουν Κύπριοι πολίτες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Voria.gr, η κίνηση, προς το παρόν είναι περιορισμένη, αν και μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, προφανώς λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ώρες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 87ου δημοτικού σχολείου, όπου πριν από τις 7 το πρωί είχαν μαζευτεί περισσότεροι από 10 εκλογείς, στην πλειονότητα τους μεγάλης ηλικίας και εργαζόμενοι.

Θεσσαλονίκη Ευρωεκλογές

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργηθεί 391 εκλογικά τμήματα σε 57 σχολικά συγκροτήματα.

Οι κάλπες σε όλη τη χώρα αναμένεται να κλείσουν στις 19:00.

Δείτε βίντεο του thestival.gr:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ