Τέμπη: Τι συνέβη με το κοντέινερ που μεταφέρθηκε από το Καλοχώρι στο Κουλούρι – «Πυρά» από την αντιπολίτευση

Με την ελπίδα να εντοπίσουν νέα στοιχεία για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, συγγενείς των θυμάτων σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους, συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις έρευνές τους, με επίκεντρο αυτή τη φορά το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που λίγο πριν τις 09:00 το πρωί, μεταφέρθηκε στο Κουλούρι Λάρισας, από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το 4ο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το οποίο μετέφερε ζωοτροφές, και όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, είναι το μοναδικό βαγόνι που εκτινάχθηκε προς τα πίσω κατά την διάρκεια της φονικής σύγκρουσης, και μέχρι σήμερα φυλάσσονταν σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι, χωρίς να έχει αλλοιωθεί ή καταστραφεί, σύμφωνα με ανθρώπους που ασχολούνται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο Κουλούρι Λάρισας, έγινε κατόπιν εντολής του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, αφού έγινε δεκτό το αίτημα που έκαναν τεχνικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν ορισμένους συγγενείς θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος, προκειμένου να μην μένουν αναπάντητα ερωτήματα.

Ο λόγος που έχει δημιουργηθεί σύγχυση με το συγκεκριμένο κοντέινερ, σχετικά με τον εντοπισμό του ή όχι, είναι γιατί μερίδα εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει ότι το έχει εξετάσει, ελέγξει και φωτογραφήσει ήδη από τις 8 Μαρτίου. Και τονίζει πως δεν ήταν ποτέ εξαφανισμένο.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι κρίθηκε πως δεν προσφέρει κάτι στις έρευνες, και στη συνέχεια επεστράφη στους ιδιοκτήτες του, καθώς δεν επρόκειτο για σιδηροδρομικό εξοπλισμό, ενώ υποστηρίζεται πως βρισκόταν μακριά από το σημείο της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών.

Ωστόσο, τεχνικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν ορισμένους συγγενείς θυμάτων, υποστήριζαν πως το συγκεκριμένο κοντέινερ ήταν εξαφανισμένο, μέχρι που εντοπίστηκε στο Καλοχώρι, και ζητούν να εξεταστεί, ενδελεχώς.

Σημειώνεται πως οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ζητήσει να οριστεί ειδικός μεταλλουργός, ώστε να ελέγξουν και να διαπιστώσουν την ταχύτητα με την οποία χτυπήθηκε, καθώς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης σημαντικών στοιχείων που θα βοηθήσουν στην εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν την φωτιά, και την έκρηξη που ακολούθησε, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση εμπειρογνωμόνων.

Η μεταφορά του συγκεκριμένου κοντέινερ, και παράλληλα ο εντοπισμός του, όπως υποστηρίζουν τεχνικοί σύμβουλοι, πυροδότησε έναν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με τις έρευνες για το τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου που σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία με 57 νεκρούς, καθώς και τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν.

Κασσελάκης για Τέμπη: Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Επιτέλους δώστε απαντήσεις

Δύο ερωτήματα απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας τώρα απαντήσεις και την αλήθεια «ανόθευτη και αμοντάριστη» σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε σε ανάρτηση στα social media, μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που αναζητούσαν οι ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής.

«16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη! Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη», γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: Ένοχη η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με το κοντέινερ που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις. Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη», καταλήγει  η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: «Επιβεβαιώνεται ότι δίπλα στο έγκλημα των Τεμπών υπάρχει το έγκλημα της συγκάλυψης»

«Η σημερινή είδηση για τον εντοπισμό του “χαμένου κοντέινερ” της εμπορικής αμαξοστοιχίας εκθέτει την κυβέρνηση και αναδεικνύει ότι κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, όχι απλά έχουν αγνοηθεί, αλλά έχουν συνειδητά αποσιωπηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου εμπορευματοκιβωτίου.

Η τελευταία εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ, που περιέχεται στο πόρισμα που κατέθεσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι δίπλα σε αυτό καθ’ αυτό το έγκλημα των Τεμπών, υπάρχει και το έγκλημα της συγκάλυψης, που πρέπει εξίσου να διερευνηθεί.

Κι όλα αυτά, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη για την παραλίγο σύγκρουση επιβατικού με εμπορικό τρένο που μετέφερε πυρομαχικά στην Ουκρανία, αποδεικνύοντας ότι το “πάμε κι όπου βγει” εξακολουθεί να αποτελεί τον κανόνα στις μεταφορές», καταλήγει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ