Σύμη: Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC – Τα παιδιά του έφτασαν στο νησί για να βοηθήσουν στις έρευνες

Οι έρευνες για τον αγνοούμενο τηλεοπτικό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ θα συνεχιστούν για τέταρτη μέρα. Ο 67χρονος, γνωστός για τα τηλεοπτικά του προγράμματα και το podcast του Just One Thing που προβάλλεται στο BBC Radio 4, εξαφανίστηκε την Τετάρτη ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Σύμη.

Ο Δρ Mosley αναφέρθηκε ότι έφυγε με τα πόδια από την παραλία του Αγίου Νικολάου την Τετάρτη στις 13:30, με πλάνα από κάμερες ασφαλείας να τον δείχνουν στο κοντινό χωριό Πέδι περίπου 20 λεπτά αργότερα. Μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν δύτες, ελικόπτερα και drones, θα ξεκινήσει ξανά το πρωί του Σαββάτου, αφού σταμάτησε το βράδυ της Παρασκευής.

Μια φωτογραφία του Dr Mosley σε διακοπές στη Σύμη κοινοποιήθηκε σε τοπική ομάδα στο Facebook την Τετάρτη

Οι αξιωματούχοι είναι πλέον κατανοητό ότι αποκλείουν την πιθανότητα ο πατέρας τεσσάρων παιδιών να τραυματίστηκε ενώ περπατούσε ανάμεσα στην παραλία και το χωριό.

Ξεχωριστό πλάνο, από ένα σπίτι στην άκρη της μαρίνας στο άκρο του χωριού, δείχνει τον Dr Mosley να εισέρχεται αργότερα σε ένα ορεινό μονοπάτι, περίπου στις 14:00 τοπική ώρα. Ένα μέλος της ομάδας διάσωσης περιέγραψε την έρευνα ως «αγώνα ενάντια στο χρόνο» και είπε ότι θα μπορούσε να είναι «οπουδήποτε».

«Το μονοπάτι δεν είναι εύκολο να ακολουθηθεί, αν έπαιρνε λάθος στροφή, θα χανόταν», λέει χαρακτηριστικά.

Όλα τα περιπολικά, ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί αναζητούν τον Dr Mosley, δήλωσε η ακτοφυλακή της Σύμης, ενώ η αστυνομία και η πυροσβεστική χρησιμοποιούν drones και έναν σκύλο ανιχνευτή για να εντοπίσουν τον εξαφανισμένο παρουσιαστή. Δύτες «κάνουν έρευνες στο νερό» με τη βοήθεια της Ελληνικής Ακτοφυλακής, δήλωσε στο BBC News ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσάσκας.

Η ελληνική αστυνομία είπε ότι ο Δρ Μόσλι άφησε τη σύζυγό του Κλερ στην παραλία την Τετάρτη, προτού ξεκινήσει μια βόλτα μόνος του. Το τηλέφωνό του βρέθηκε εκεί όπου διέμενε με τη σύζυγό του, η οποία ανέφερε την εξαφάνισή του, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας κ. Δημογλίδου.

Τα παιδιά του βρίσκονται στη Σύμη για να βοηθήσουν στις έρευνες

Οι τρεις ενήλικοι γιοι του και η μία κόρη του έχουν πετάξει στο νησί για να συμμετάσχουν στις έρευνες, δήλωσε στην Telegraph την Παρασκευή ο αδελφός του Dr Mosley, Arthur.

«Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι με αυτό που του συνέβη» τόνισε.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ