Σύμη: Όλα τα σενάρια ανοιχτά για την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC – «Αν ήταν εδώ, θα τον είχαμε βρει»

Νέος κύκλος ερευνών έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί τις Παρασκευής (07/06), για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC και αρθρογράφου της Daily Mail, Dr. Michael Mosley, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στο χωριό Πέδι, στη Σύμη.

Του Αργύρη Ηλιάδη

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, που πρόκειται να συμπληρώσουν δυο 24ωρα, έχουν αποδειχθεί άκαρπες, με τον πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Κρίσεων (ΕΔΟΚ) Σύμης, Γιάννη Βόλα, να τονίζει στο enikos.gr ότι, «όλα τα ενδεχόμενα είναι “ανοιχτά” και πιθανά».

Στη «μάχη» του εντοπισμού έχουν ριχθεί δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες της ΕΔΟΚ Σύμης, ελικόπτερο, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Βόλα, συμμετέχει και drone με υπέρυθρες, όπου αναμένεται να «χτενίσει» ολόκληρη τη περιοχή.

Όπως ανάφερε στο enikos.gr, ο δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, «οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από εχθές. Αν ήταν στην περιοχή θα τον είχαμε βρει. Από τη στιγμή που δεν έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα, όλα τα σενάρια δυστυχώς είναι πιθανά. Παρόλα αυτά, δεν σταματάμε και θα είμαστε σε επαφή με τις Αρχές».

Όλο το χρονικό της εξαφάνισης του 67χρονου παρουσιαστή του BBC

Το enikos.gr παρουσίασε νωρίτερα, καρέ καρέ όλο το χρονικό της εξαφάνισης, ενώ οι έρευνες σήμερα (07/06) εστιάζουν κυρίως σε δύο σημεία, στον οικισμό Πέδι της Σύμης, αλλά και περιμετρικά στις παραλίες του νησιού.

Ήταν Δευτέρα, 3 Ιουνίου, όταν ο Βρετανός παρουσιαστής Michael Mosley ταξίδεψε από το Λονδίνο στην Ρόδο, αεροπορικώς, μαζί με την σύζυγό του, Clare Frances. Την επόμενη ημέρα, μετέβησαν μαζί στην Σύμη, ακτοπλοϊκώς, όπου έμεναν σε σπίτι φιλικού τους ζευγαριού.

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, περίπου στις 10:00, ο Mosley με την σύζυγό του, και ένα άλλο φιλικό τους ζευγάρι που φιλοξενούνταν στο ίδιο σπίτι, πήραν taxi boat από το Γιαλό και πήγαν όλοι μαζί στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Γύρω στις 13:30, ο 67χρονος παρουσιαστής ανέφερε ότι κουράστηκε στην παραλία και αποφάσισε να φύγει μόνος του, ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να μεταβεί στην περιοχή Πέδι Σύμης, μέσω μονοπατιού απόστασης περίπου 1.000 μ. και στη συνέχεια μέσω λεωφορείου, στην ανωτέρω οικία.

Οι υπόλοιποι, φύγανε στις 16:00, με το ίδιο taxi boat και μεταβήκανε στην οικία τους. Εκεί διαπιστώσανε ότι ο Mosley έλειπε και τον αναζητούσανε στο νησί μόνοι τους.

Στις 18:00 μετέβη στο Α.Τ. Σύμης, μία φίλη του Mosley, και ζήτησε την συνδρομή για επικοινωνία με το ιατρείο της περιοχής, προκειμένου να εξετασθεί ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο παρουσιαστής, και ανέφερε το περιστατικό. Άμεσα, το Α.Τ. επικοινώνησε με το εν λόγω ιατρείο και τους απάντησαν ότι δεν παρουσιάστηκε εκεί. Στη συνέχεια, η ίδια φίλη του 67χρονου, παρέδωσε μία φωτογραφία του στην αστυνομία, και αποχώρησε, λέγοντας ότι θα επιστρέψει στο σπίτι και θα περιμένει λίγη ώρα ακόμη, μήπως και επιστρέψει, ενώ παράλληλα, το όχημα του Α.Τ. Σύμης μετέβη προς αναζήτηση με αρνητικό αποτέλεσμα.

Περίπου στις 21:00, η σύζυγος του Mosley μετέβη στο Α.Τ. Σύμης, μαζί με το φιλικό ζευγάρι που τους φιλοξενούσε και ρώτησαν εάν υπήρχε νεότερη ενημέρωση από το ιατρείο, διότι και οι ίδιοι δεν κατέστη δυνατόν, παρά τις προσπάθειές τους, στην ανεύρεσή του. Απευθείας ενημερώθηκε τηλεφωνικώς το Λιμεναρχείο Σύμης και η Εθελοντική Ομάδα Ερευνών (ΕΔΟΚ) Σύμης και από κοινού με το Α.Τ. Σύμης, διενήργησαν αναζητήσεις στην περιοχή από στεριά και θάλασσα.

Χθες, Πέμπτη (06/06), το πρωί και ώρα 09:00 μετέβη εκ νέου η σύζυγος του Mosley στο Α.Τ. Σύμης και προέβη στην δήλωση της εξαφάνισής του. Έπειτα από 1μιση ώρα, ενημερώθηκε από το Α.Τ. Σύμης, η Π.Υ. Ρόδου για την συνδρομή και αποστολή κλιμακίου στην Σύμη, προκειμένου συνδράμει στις έρευνες, με χρήση DRONE.

Στις 11:30, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Α.Τ. Σύμης ζήτησε συνδρομή από το Λιμεναρχείο Σύμης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, για τις αναζητήσεις του εξαφανισθέντα. Στις 12:20, σε συνέχεια τηλεφωνικών επικοινωνιών της αστυνομίας με την Π.Υ.  Ρόδου, κλιμάκιό της, το οποίο θα έκανε χρήση drone, αναχώρησε με πλοίο της Γραμμής, από Ρόδο για την Σύμη, με ώρα άφιξης 13:40.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ζητήθηκε από το Α.Τ. Σύμης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η συνδρομή στις έρευνες, επανδρωμένου ελικοπτέρου και εκπαιδευμένου σκύλου προς εντοπισμό ανθρώπων. Το απόγευμα, το ελικόπτερο τύπου «AGUSTA BELL» απογειώθηκε από την νήσο Ρόδο και μετέβη στην νήσο Σύμη, όπου πραγματοποίησε έρευνες αναζητήσεων, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, στο νησί έφτασε και ένας εκπαιδευμένος σκύλος αναζητήσεων ανθρώπων, ενώ, όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να φτάσει και κλιμάκιο της Ασφάλειας Ρόδου, αποτελούμενο από 5 αστυνομικούς, προκειμένου συνδράμει στις έρευνες.

«Σκοτεινό» σημείο για τις Αρχές, θεωρείται το κινητό του παρουσιαστή, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του, όταν ξεκίνησαν για την παραλία με το φιλικό ζευγάρι, άφησαν τα κινητά τους στο σπίτι. Η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει να ζητήσει από τον εισαγγελέα διάταξη για άρση απορρήτου.

Η μαρτυρία κατοίκου που είδε τον Mosley πριν εξαφανιστεί

Μέχρι στιγμής, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Όπως ανέφερε στο enikos.gr o πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) Σύμης, Γιάννης Βόλας, ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι ο παρουσιαστής να έχει πέσει στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια του περιπάτου του, να πνίγηκε και τα ρεύματα να τον οδηγήσαν στα βαθιά, με κατεύθυνση τα παράλια της Τουρκίας, ενώ κάτοικοι λένε πως υπάρχουν και φίδια στην περιοχή. Παράλληλα, εξετάζεται και το σενάριο να τον παρέσυρε κάποιο αυτοκίνητο στην βόλτα του, και να τον εγκατέλειψε.

Μάρτυρας που μίλησε στην ERT, ανέφερε ότι, «14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο».

«Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», πρόσθεσε. Επιπλέον, η γυναίκα διευκρίνισε ότι πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ