Σύμη: Οι τελευταίες κινήσεις του παρουσιαστή του BBC, λίγο πριν λιποθυμήσει – Η «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις τελευταίες στιγμές του παρουσιαστή του BBC, Dr. Michael Mosley, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, το πρωί της Κυριακής (9/6), κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, στη Σύμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, ο 67χρονος παρουσιαστής, πριν πεθάνει, έξω από την περίφραξη beach bar, φέρεται να έκατσε κάτω και να ανέβασε ψηλά τα πόδια του, προκειμένου να αποτρέψει την λιποθυμία του.

Ο δημοσιογράφος, μετά από έρευνες που διήρκησαν περίπου 94 ώρες, βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, σε ύπτια θέση, με το ένα του χέρι να ακουμπά το στήθος του, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την θάλασσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία ερευνά και βιντεοληπτικό υλικό από το beach bar, όπου ο δημοσιογράφος ενώ φαίνεται να κατεβαίνει την βραχώδη πλαγία, ξαφνικά εξαφανίζεται από το πλάνο.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα εκείνη στο νησί επικρατούσε αφόρητη ζέστη με πάνω από 40 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από την νεκροψία προκύπτει ότι δεν υπάρχουν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Λόγω του ότι η σορός είναι σε προχωρημένη σήψη, η αιτία θανάτου κρίνεται απροσδιόριστη.

Η ώρα θανάτου του, προσδιορίζεται γύρω στις 16:00 το απόγευμα. Ο ιατροδικαστής θεωρεί πως ακούμπησε με το ένα χέρι του στο πεζούλι, ξάπλωσε, λογικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε κάτω.

Χάρτης αποκαλύπτει την «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο Μόσλεϊ

Η DailyMail φέρνει στο φως της δημοσιότητας την «διαδρομή θανάτου» που φέρεται να ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ στα βουνά της Σύμης, ενώ η θερμοκρασία εκείνες τις ημέρες «χτυπούσε» κόκκινο.

Ο άτυχος 67χρονος, σύμφωνα με την DailyMail, είχε μαζί του ένα μικρό μπουκάλι νερό, ενώ κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια απότομη πλαγιά, την στιγμή που ο υδράργυρος είχε αγγίξει στους 37 βαθνούς Κελσίου, από το Πεδί μέχρι την κορυφή του λόφου με θέα την Αγία Μαρίνα.

Σύμη

Ακολούθως, τον παρουσιαστή του BBC κατέγραψε κλειστό κύκλωμα κάμερας παραλιακού εστιατορίου, προτού ο 67χρονος κατέβει μια πλαγιά που βρίσκεται κοντά σε έναν περιμετρικό φράχτη, ενώ στη συνέχεια, εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκτιμάται ότι ο Μόσλεϊ συνέχισε να περπατά γύρω από τον φράχτη, προτού πέσει στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του, μπρούμυτα, μόλις περίπου στα 100 μέτρα από ένα θέρετρο.

Η πρώτη κάμερα τον εντόπισε να περνά στις 13:42 εκείνης της ημέρας δίπλα από το καφέ-μπαρ «Καμάρες» και πέντε λεπτά αργότερα εθεάθη από κάμερες στο εστιατόριο «Κατσάρας». Στη συνέχεια, στις 13:52, απεικονίστηκε να περπατά δίπλα από το Blue Corner Cafe. Η τελευταία φορά που τον «έπιασαν» οι κάμερες ήταν στις 14:00, όπου πέρασε δίπλα από το σπίτι ενός ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ.

Ο άτυχος άνδρας, εντοπίστηκε γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής (09/06) από έναν υπεύθυνο εστιατορίου στην Αγία Μαρίνα. Ο 38χρονος Ηλίας Τσάβαρης, είπε ότι ειδοποιήθηκε από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου που είχαν λάβει κλήση από τον δήμαρχο της Σύμης, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μόσλεϊ εκτιμάται ότι πέθανε μέσα σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες αφότου άφησε τη σύζυγό του από την παραλία του Αγίου Νικολάου την περασμένη Τετάρτη στις 13:30. Αστυνομικές πηγές απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατό να προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο τρόπος με τον οποίο έχασε την ζωή του.

Η διαδρομή από τον Άγιο Νικόλαο στο Πεδί είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα, και ο Μόσλεϊ δεν ξεπέρασε τα 15 λεπτά για να φτάσει ως εκεί, ενώ το κλειστό κύκλωμα καμερών τον εντόπισε σε πολλά σημεία καθώς περπατούσε στην προκυμαία. Η αστυνομία μπόρεσε να τον εντοπίσει χάρη σε μια χαρακτηριστική ομπρέλα που κρατούσε, αφού ενημερώθηκε από έναν εργαζόμενο beach bar

Από το Πέδι, η εύκολη επιλογή ήταν να επιστρέψει στη Σύμη, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο, ο οποίος μπορεί να μην είναι τόσο γραφικός, αλλά έχει την ευκαιρία κάποιος να σταματήσει την διαδρομή του ώστε να ξεκουραστεί.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Μόσλεϊ αποφάσισε να ακολουθήσει την εσωτερική διαδρομή που ανεβαίνει από το Πέδι σε ύψος περίπου 60 μέτρων πριν ξεκινήσει την κατάβαση που πάει προς την παραλία στην Αγία Μαρίνα.

Σύμη



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ