Σύμη: Μεταφέρεται στην Ρόδο η σορός του παρουσιαστή του BBC – Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή

Στο νοσοκομείο της Ρόδου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα (10/6), η νεκροψία- νεκροτομή για το αίτιο του θανάτου του παρουσιαστή του BBC, Dr. Michael Mosley, που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στη Σύμη όπου τον αναζητούσαν από την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ιατροδικαστής, που έφτασε νωρίτερα στο νησί, αποκλείει μέχρι στιγμής την εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη και γι’ αυτό δεν μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ούτε μπορεί να αποφανθεί αν ο 67χρονος έπεσε από βράχια. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες του enikos.gr, ο ιατροδικαστής δεν διακρίνει χτυπήματα.

Στο νησί έχει μεταβεί και κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών.

Τα ίχνη του παρουσιαστή είχαν χαθεί την περασμένη Τετάρτη, με τη σορό να εντοπίζεται σήμερα, Κυριακή (09/06), το πρωί, ύστερα από ανάλυση υλικού κάμερας της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι, μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, επιβιβάστηκαν σε βάρκα προκειμένου να τραβήξουν πλάνα από το σημείο όπου διενεργούνταν έρευνες.

Αργότερα, στην ανάλυση του υλικού της κάμερας της ΕΡΤ, ο εικονολήπτης Αντώνης Μυστιλόγλου, διέκρινε μια λάμψη σε ένα πλάνο, η οποία προέρχονταν από το ρολόι που φορούσε ο Mosley.

Τότε, κάνοντας ζουμ διέκριναν τον άνθρωπο ανάσκελα, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ έκαναν λόγο για καρδιακό επεισόδιο που φέρεται να υπέστη ο 67χρονος, καθώς εντοπίστηκε νεκρός με το χέρι στο στέρνο.

Σύμη

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ