Σύμη: «Δεν ξέρουμε γιατί επέλεξε να περπατήσει μόνος σε συνθήκες καύσωνα» – Τι είπε ο δήμαρχος για τις έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση του γνωστού παρουσιαστή του BBC στην Σύμη. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 67χρονου, γνωστού για τα τηλεοπτικά του προγράμματα και το podcast του Just One Thing, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος εξαφανίστηκε την Τετάρτη.

Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζουν στο Πέδι. Όπως είπε στο OPEN ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, «οι κάμερες έδειξαν ότι σκοπός του Μόσλεϊ δεν ήταν να επιστρέψει στον Γιαλό αλλά να πάει στην απέναντι πλευρά, προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας. Εκεί το μονοπάτι είναι πολύ δύσβατο. Το θέμα είναι γιατί έφυγε μόνος του από την παραλία του Αγίου Νικολάου, χωρίς την σύζυγο και τους φίλους του, γιατί δεν είχε μαζί του το κινητό, γιατί δεν σταμάτησε έστω στο Πέδι να πιει έναν καφέ ή νερό για να δροσιστεί, αλλά συνέχισε την «τρελή πορεία» του προς την Αγία Μαρίνα».

«Οι Αρχές έχουν καταλήξει ότι μάλλον είναι απέναντι σε εκείνο το σημείο. Σήμερα θα τελειώσει το θέμα και εύχομαι να βρεθεί ζωντανός Τα 4 παιδιά του είναι ήδη στην Σύμη. Μίλησα στην σύζυγό του και της είπα ότι ο Δήμος και η τοπική κοινωνία είναι δίπλα τους. Είναι κρίμα να συμβεί αυτό σε ένα νησί που έχει μικρή έκταση, με ποιοτικό τουρισμό, δεν έχει εγκληματικότητα – αυτό πρέπει να το διαγράψουμε. Πιστεύω ότι ήταν μια άτυχη στιγμή για τον άνθρωπο και επέλεξε να περπατήσει σε τέτοιες άσχημες καιρικές συνθήκες με υπερβολική ζέστη. Γιατί το έκανε δεν μπορούμε να καταλάβουμε» πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι ξεχωριστό πλάνο, από ένα σπίτι στην άκρη της μαρίνας στο άκρο του χωριού, δείχνει τον Dr Mosley να εισέρχεται αργότερα σε ένα ορεινό μονοπάτι, περίπου στις 14:00 τοπική ώρα. Ένα μέλος της ομάδας διάσωσης περιέγραψε την έρευνα ως «αγώνα ενάντια στο χρόνο» και είπε ότι θα μπορούσε να είναι «οπουδήποτε».

«Το μονοπάτι δεν είναι εύκολο να ακολουθηθεί, αν έπαιρνε λάθος στροφή, θα χανόταν», λέει χαρακτηριστικά.

Όλα τα περιπολικά, ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί αναζητούν τον Dr Mosley, δήλωσε η ακτοφυλακή της Σύμης, ενώ η αστυνομία και η πυροσβεστική χρησιμοποιούν drones και έναν σκύλο ανιχνευτή για να εντοπίσουν τον εξαφανισμένο παρουσιαστή. Δύτες «κάνουν έρευνες στο νερό» με τη βοήθεια της Ελληνικής Ακτοφυλακής, δήλωσε στο BBC News ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσάσκας.

Η ελληνική αστυνομία είπε ότι ο Δρ Μόσλι άφησε τη σύζυγό του Κλερ στην παραλία την Τετάρτη, προτού ξεκινήσει μια βόλτα μόνος του. Το τηλέφωνό του βρέθηκε εκεί όπου διέμενε με τη σύζυγό του, η οποία ανέφερε την εξαφάνισή του, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας κ. Δημογλίδου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ