Σύλληψη γνωστού δικηγόρου: Η κατάθεση του γιατρού, η εγκατάσταση του panic button και τα όπλα

Όλο το χρονικό της νύχτας τρόμου στα βόρεια προάστια με τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης δικηγόρου απο τον 52χρονο σύζυγο της γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, ξεδιπλώνεται απο την απόρρητη καταγραφή του ενημερωτικού σημειώματος της ΕΛ.ΑΣ που φέρνει στη δημοσιότητα το ρεπορτάζ της Άριας Καλύβα και του Δημήτρη Πώποτα στο Newsit.

Ο δικηγόρος που όπως φαίνεται απο την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει στην κατοχή του δυο όπλα, φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγο του, όμως το ζευγάρι αρνείται οτι ο σοβαρός τραυματισμός της 37χρονης οφείλεται στο άγριο ξύλο που έφαγε και επιμένουν πως οδηγήθηκε άγρια μεσάνυχτα στο νοσοκομείο μετά απο πτώση απο σκάλα.

Το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ που φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr περιγράφει με λεπτομέρειες, ολα όσα συνέβησαν το ξημέρωμα της Κυριακής.

«Αναφέρεται ότι 03:30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού (σ.σ αναφέρονται τα στοιχεία του) ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγος του 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ειδικότερα την 01:30 ο δικηγόρος μετέφερε την σύζυγό του στο νοσοκομείο «Ευρωκλινικη Αθηνών» ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα τα οποία κάνει μνεία και στην κατάθεσή του και σε ερώτηση του προς 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία εχει υποστεί ειναι απο τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικα, ομως στην καταθεση της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά στις 16/6/24 και περι ωρα 00:10, πραξεις όπως αυτές ρητά περιγράφονται στην έκθεση εξετάσης μάρτυρα χωρίς όρκο της δικηγόρου στην έκθεση ένορκης εξετασης μάρτυρα του δικηγόρου συζύγου της και του αστυνομικού που επιλήφθηκε του συμβάντος».

Στις επόμενες γραμμές, αναφέρεται κάτι πολύ ενδιαφέρον. Η 37χρονη δικηγόρος παρόλο που στην κατάθεση της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε «πτώση από σκάλα», εντούτοις δέχτηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού» (panic button). Μια εφαρμογή που δίνεται σε περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Και αυτό είναι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και πολλά ερωτήματα αναφορικά με την κίνηση αυτή.

«Γίνεται μνεία ότι στην 37χρονη δικηγόρο χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης πληροφορίες και οδηγίες δυνάμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06 προκειμένου να λάβει αν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης η δικηγόρος ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής « Κομβίον Πανικού» (panic button) καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκατάστασης και χρήσης αυτής, και επιθυμεί να της χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην έν λόγω εφαρμογή. Η 37χρονη δικηγόρος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, εφόσον ενημερώθηκε για την δυνατότητα της αυτή».

Οι αστυνομικοί, αμέσως μετά την σύλληψη του δικηγόρου των Αθηνών, προέβησαν σε σχετική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο συγκεκριμένος είναι στα αρχεία της ΕΛ. ΑΣ «καθαρός», αν εκκρεμούν σε βάρος του καταδικαστικες αποφάσεις ή αν κατέχει οπλισμό.

Σύμφωνα με την απόρρητη καταγραφή της Αστυνομίας, προέκυψε ότι «Ανωτέρω δράστης πληκτρολογήθηκε στο car pc, για το εάν έχει στην κατοχή του οπλισμό όπου προέκυψε ότι κατέχει δύο όπλα ήτοι: Πιστόλι HS product H11 RDR MS με ειδική αδεια για ατομικη ασφάλεια. Κατοχη – Οπλοφορία με ληξη: 17/7/2028 και πυροβόλο όπλο για θηρα επαναληπτική Maverick με ληξη αδείας 27/5/2028»

Πηγή: Newsit

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ