Συγκλονίζει η Πάρις Χίλτον για την κακοποίηση που υπέστη στα 16 της – «Με άρπαξαν από το κρεβάτι στη μέση της νύχτα»

Μια συγκλονιστική αποκάλυψε έκανε η Πάρις Χίλτον, η οποία κατέθεσε σε επιτροπή του Κογκρέσου που εξετάζει την ενίσχυση της προστασίας της παιδικής πρόνοιας, ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά ενώ βρισκόταν σε ίδρυμα ως έφηβη.

Η Πάρις Χίλτον, υπέρμαχος της καλύτερης προστασίας των παιδιών σε ιδρύματα για νέους, δήλωσε ενώπιον επιτροπής του αμερικανικού Κογκρέσου ότι την περίοδο που διέμενε σε δομή εφήβων, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εξευτελιστικής μεταχείρισης.

Στο παρελθόν, η 43χρονη επιχειρηματίας είπε πώς υποβλήθηκε σε «απαγωγή με την έγκριση των γονέων» σε τέσσερις διαφορετικές εγκαταστάσεις για νέους, καθώς οι γονείς της αναζητούσαν λύσεις για τη συμπεριφορά της και έπεσαν στην παραπλανητική εμπορική προώθηση της βιομηχανίας των προβληματικών εφήβων. Έχει χαρακτηρίσει την επιχείρηση θεραπείας συμπεριφοράς των εφήβων μέσω «σκληρής αγάπης» ως μια βιομηχανία 50 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει οικοτροφεία, δομές εκγύμνασης στρατιωτικού τύπου και προγράμματα τροποποίησης της συμπεριφοράς.

Η ίδια εμφανώς συγκινημένη ανέφερε πως η εμπειρία της από το ίδρυμα ήταν «απομονωτική και τραυματική», προσθέτοντας παράλληλα πως δεν επιτρεπόταν να ειδοποιήσει τους γονείς της για το τι συνέβαινε καθώς οι τηλεφωνικές κλήσεις παρακολουθούνταν.

«Όταν ήμουν 16 χρόνων με άρπαξαν από το κρεβάτι μου στη μέση της νύχτας και με μετέφεραν σε μία από τις τέσσερις δομές που θα έμενα», περιέγραψε η Πάρις Χίλτον, προσθέτοντας πως οι γονείς της αποφάσισαν τελικά να παραμείνει στο Provo Canyon από το οποίο όπως είπε η ίδια «παραπλανήθηκαν λόγω του καλού μαρκετινγκ».

Κατά τις ακροάσεις, η Χίλτον δήλωσε ότι: «Τα προγράμματα αυτά υποσχέθηκαν θεραπεία, ανάπτυξη και υποστήριξη, αλλά αντίθετα, δεν μου επέτρεψαν να μιλήσω, να κινηθώ ελεύθερα ή ακόμη και να κοιτάξω έξω από ένα παράθυρο για δύο χρόνια».

Θυμίζουμε πως το 2020 η ίδια είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά ως επιζώσα σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής κακοποίησης, χωρίς όμως να αναφερθεί αναλυτικά σε αυτό. Έπειτα είχε μοιραστεί δημόσια λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη κατά τη διάρκεια της διαμονής της στο οικοτροφείο «Provo Canyon» ως έφηβη.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ