Στα 60 της χρόνια έχασε 22 κιλά με μια απλή αλλαγή στη διατροφή της – «Είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ»

Η Linzi Hunter, μια γυναίκα 60 ετών, κατάφερε να χάσει 22 κιλά αλλάζοντας απλά τη διατροφή της. Είχε δοκιμάσει πολλές δίαιτες της μόδας και είχε αποτύχει πριν βρει το πρόγραμμα που της ταιριάζει. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι κατάφερε να απολαύσει και μερικά από τα αγαπημένα της φαγητά, όπως πίτσα και pancakes.

«Πάντα πάλευα με το βάρος μου και όλα αυτά τα χρόνια έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις δίαιτες της μόδας. Στα 21 μου έκανα γαστροπλαστική και έχασα πολλά κιλά. Διατηρήθηκα σε αυτό το βάρος για αρκετά χρόνια, αλλά μέσα σε τέσσερα χρόνια έχασα και τους δύο γονείς μου και τον άντρα μου. Τότε ήταν που τα κιλά άρχισαν να ανεβαίνουν. Δεν έτρωγα υπερβολικά, αλλά έτρωγα όλα τα λάθος πράγματα. Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Δεν έβγαινα ποτέ από το σπίτι, αγόραζα τα πάντα απ’ έξω και δεν ήθελα να βγω ή να δω κανέναν».

«Η υγεία μου ήταν κακή, είχα υποστεί μερικές καρδιακές προσβολές και ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αν και δεν μου είπαν ξεκάθαρα ότι το βάρος μου προκαλούσε αυτά τα προβλήματα, ήξερα ότι έπαιζε ρόλο», εξομολογείται η ίδια.

Η Linzi ήξερε ότι έπρεπε να κάνει μια αλλαγή, αλλά δυσκολευόταν να ακολουθήσει αυστηρές δίαιτες

Το πρόγραμμα διατροφής που ακολούθησε προσφέρει έτοιμα υγιεινά γεύματα και σνακ, τα οποία η Linzi μπορούσε να φάει χωρίς να στερηθεί τίποτα. Η Linzi ξεκίνησε επίσης να περπατάει για να βελτιώσει την υγεία της και να κάψει θερμίδες.

«Το φαγητό είναι νόστιμο και τόσο εύκολο στην προετοιμασία. Παραδίδεται στην πόρτα μου, μπορώ να το διατηρήσω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και απλά να το μαγειρέψω όταν είμαι έτοιμη. Είναι επίσης πολύ χορταστικό. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα στα γεύματα και σίγουρα δεν νιώθω ότι στερούμαι τα φαγητά που απολαμβάνω. Μερικές μέρες θα φάω pancakes πρωτεΐνης με τροπικά φρούτα για πρωινό, πίτσα με κατσικίσιο τυρί για μεσημεριανό και μια νόστιμη παέγια για βραδινό. Δεν είναι το συνηθισμένο φαγητό δίαιτας, αλλά λειτουργεί», λέει η ίδια.

Μετά την αλλαγή του διατροφικού της πλάνου, η Linzi ξεκίνησε να περπατάει

«Στο παρελθόν, έκανα μεγάλες πεζοπορίες στα Yorkshire Moors και με ένα καταφύγιο άγριας ζωής κοντά στο σπίτι, το βρήκα το ιδανικό μέρος για να αρχίσω να γίνομαι πιο δραστήρια. Την πρώτη φορά περπάτησα μέχρι την είσοδο, την επόμενη έκανα έναν γύρο και συνέχισα να προσθέτω γύρους. Τώρα περπατώ δύο φορές την ημέρα, διανύοντας περίπου 5 χλμ κάθε φορά. Όσο περισσότερο περπατάω και όσο περισσότερα κιλά χάνω, τόσο καλύτερα νιώθω. Διανοητικά είμαι σε πολύ καλύτερο μέρος και σωματικά είμαι στην καλύτερη φόρμα που ήμουν ποτέ».

Το πρόγραμμα βοήθησε τη Linzi να χάσει κιλά, πέφτοντας από τα 95 κιλά στα 73 κιλά. «Σε όποιον άλλο δυσκολεύεται να χάσει βάρος και δεν είναι σίγουρος από πού να ξεκινήσει, η συμβουλή μου είναι ότι αν μπορώ εγώ, μπορεί ο καθένας. Κάντε το πρώτο βήμα αλλάζοντας τη διατροφή σας και στη συνέχεια ξεκινήστε να κινείστε. Ό,τι κι αν λειτουργεί για εσάς μόλις ξεκινήσετε θα είσαι στον δρόμο για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας», λέει η ίδια.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ