Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 37χρονη σύζυγός του Απόστολου Λύτρα

Τις τελευταίες ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στην Σοφία Πολυζωγοπούλου, που κατήγγειλε στις αρχές τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα για τον άγριο ξυλοδαρμό της.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2013 και έχουν αποκτήσει μία κόρη. Ο δικηγόρος έχει άλλες δύο κόρες από τον πρώτο γάμο του. Η 37χρονη δικηγόρος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία και έχει ασχοληθεί με την εξάλειψη της βίας σε βάρος παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων. Η ίδια είναι νομικός σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων. Τον περασμένο Οκτώβριο ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές στον τόπο καταγωγής της, την Αμαλιάδα.

Για σχεδόν μια δεκαετία εργαζόταν στο γραφείο του Απόστολου Λύτρα αναλαμβάνοντας πολύκροτες υποθέσεις, όπως την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Τι λένε φίλοι και συνεργάτες του ζευγαριού

Σοκαρισμένοι με όσα έχουν συμβεί δηλώνουν φίλοι και συνεργάτες του Απόστολου Λύτρα και της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Όπως λένε στον ΑΝΤ1 δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ότι η σχέση αγάπης που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια θα κατέληξε στην άγρια κακοποίηση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα.

«Από τα πρώτα βήματα, ήμασταν στο γραφείο. Ήμουν με τον Αποστόλη, εγώ και η Σοφία, οι τρεις μας ξεκινήσαμε. Τους γνώρισα μαζί. Μιλάμε για δύο εξαιρετικούς ανθρώπους. Ήμασταν μαζί (σ.σ. με τον Απόστολο Λύτρα) και την Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας», είπε ο δικηγόρος και φίλος του ζευγαριού, Στέλιος Αυγέρης.

Στη συνέχεια ανέφερε για την κατάσταση του Απόστολου Λύτρα: «Μετανιωμένος, έχει καταλάβει την χαζομάρα που έχει κάνει, μετανιωμένος».

Κουμπάρος του ζευγαριού ανέφερε ότι «τα σκέφτεται όλα, το παιδί του, την καριέρα του. Δεν είναι ένας άνθρωπος βίαιος εγώ τον Αποστόλη τον ξέρω δέκα χρόνια. Κάναμε τραπέζι, έχω φωτογραφίες, βίντεο. Αγαπημένοι όλα καλά, τι να πω ρε. Το σήκωσες χθες το βράδυ και μου είπε: Δεν μπορώ να μιλήσω, είμαι ψυχολογικά χάλια».

Ο φίλος του δικηγόρου, Βελισσάριος Κωστάκος δήλωσε έκπληκτος. «Εξεπλάγην και εγώ με αυτό που έγινε. Γιατί γνώριζα πόσο καλό παιδί είναι και πόσο αγαπιούνται με την Σοφία και με όλη την οικογένεια που έχουν. Το καταλαβαίνω ότι και η Σοφία θα είναι σε παρά παρά πολύ άσχημη κατάσταση», δήλωσε ο Βελισσάριος Κωστάκος.

«Έπεσα από τα σύννεφα, αφού το Σάββατο το μεσημέρι ήμουν σπίτι του. Μαζί ήμασταν. Εγώ, η Σοφία, αυτός και η μικρή. Έμεναν μαζί στο σπίτι του. Μπορεί να είχαν κάποια προβλήματα, δεν ξέρω. Ήταν μαζί», σχολίασε κουμπάρος του ζευγαριού.

 Τι έλεγε το ζευγάρι σε παλαιότερες συνεντεύξεις

Το ζευγάρι πριν δύο χρόνια είχε δώσει τηλεοπτική συνέντευξη και μιλούσαν δημόσια για τον γάμο τους. «Ο Απόστολος είναι ένας άνθρωπος ευφυής, ευαίσθητος. Εξαιρετικός σύζυγος, καλός μπαμπάς», έλεγε τότε η 37χρονη.

«Τι θα μπορούσε να πει; Ότι είμαι εγωιστής, ότι εκνευρίζομαι εύκολα;» είχε σχολιάσει τότε ο Απόστολος Λύτρας.
«Πράγματι υπάρχει. Γνωριστήκαμε μέσω της δουλειάς μας. Από εκεί και μετά έχουμε κατανόηση ο ένας για τον άλλον και προσπαθούμε να μην φέρνουμε σπίτι τα προβλήματα της δουλειάς μας», είχε πει σε άλλη συνέντευξη ο δικηγόρος.

«Σε μια διαφωνία κερδίζει πάντα η Σοφία και οι κόρες μου» δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας. «Όταν τσακωνόμαστε δεν κάνει κάποιος το πρώτο βήμα, το λύνουμε, μπορεί να μας πάρει χρόνο αλλά το λύνουμε», σχολίασε η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Με τον γνωστό ποινικολόγο να συμπληρώνει: «Αν παρ’ όλα αυτά δεν το λύσουμε το κάνει η Σοφία».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ