Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα – Ήχησε το 112 σε κατοίκους 8 περιοχών

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο έπειτα από την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και επεκτεινόταν επικίνδυνα προς τις περιοχές Ακούμια, Πρόδρομο, Κρύα Βρύση και Τριόπετρα.

Μήνυμα από το 112

Μάλιστα μιάμιση, περίπου, ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ήχησε το «112» σε κατοίκους 8 περιοχών.

«Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

«Δεν απειλούνται οικισμοί – Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση»

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η φωτιά έχει καταλάβει μεγάλη έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες λόγω του δύσβατου ανάγλυφου και των ισχυρών ανέμων. Παρά το γεγονός ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο η κατάσταση προς Τριόπετρα παραμένει σοβαρή. Η πυροσβεστική υπηρεσία, σε συνεργασία με τον τοπικό δήμο, έχει κινητοποιήσει πλήρη δύναμη, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστικών οχημάτων, μιας υδροφόρας και 4 υδροφόρων από την Περιφέρεια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν στην αναχαίτιση της φωτιάς που κατευθύνεται νοτιοανατολικά, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωσή της προς τα νότια.

Οι φλόγες καταστρέφουν γεωργικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και εθελοντές κάτοικοι, που έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2022.

Σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια – Ισχυρές και οι επίγειες δυνάμεις

Λίγο μετά τις 6 το πρωί σηκώθηκαν και τα πρώτα δύο ελικόπτερα, ενώ ισχυρή παραμένει η παρουσία των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων με 100 πυροσβέστες 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 25 οχήματα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ