Ρόδος: Απομακρύνονται οι μεταλλικές πλατφόρμες μέσα από την θάλασσα στην παραλία Αγία Μαρίνα – Η αποκάλυψη του enikos.gr

Επιτόπιος έλεγχος κλιμακίου πραγματοποιήθηκε σήμερα από κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας του λιμεναρχείου, στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τυχόν παραβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, σήμερα, το enikos.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας σχετικά βίντεο όπου φαίνονται οι μεταλλικές πλατφόρμες μέσα στην θάλασσα, με τους σερβιτόρους να παραδίδουν παραγγελίες, σχεδόν… κολυμπώντας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό. Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με το Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ