Πόρτο Ράφτη: Δεκάδες σακούλες σκουπιδιών, έπιπλα και κλαδιά παρατημένα στην Αγία Μαρίνα – «Βραδυφλεγείς βόμβες» τα ακαθάριστα οικόπεδα

Βραδυφλεγείς εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών, με μπάζα, ξερόχορτα και απορρίμματα, βρίσκονται διάσπαρτες στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η γειτονιά στην Αγία Μαρίνα, στο Πόρτο Ράφτη, όπου έχει σχηματιστεί μία απέραντη «ουρά» από σκουπίδια.

Όπως μπορείτε να δείτε σε νέα φωτογραφία που δημοσιεύει το enikos.gr, δεκάδες σακούλες σκουπιδιών, έπιπλα, κούτες και κλαδιά είναι πεταμένα στον δρόμο στη γειτονιά στην Αγία Μαρίνα, στο Πόρτο Ράφτη, πολύ κοντά σε ξερά χόρτα, ενώ η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει και επικρατούν συνθήκες καύσωνα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν να απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από τον δρόμο και να καθαριστεί η γειτονιά, κάνοντας λόγο για μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, όπως έγραψε και χθες το enikos.gr.

Παράλληλα, ο ΑΝΤ1 πραγματοποίησε αυτοψία σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπου οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καθαρίσει ακόμη τα οικόπεδά τους. Ανθούσα, Ντράφι, Πικέρμι και Ραφήνα επικρατεί η ίδια εικόνα: Ξερόχορτα, έπιπλα, και «βουνά» από σκουπίδια. Όλα αυτά, μόλις λίγα μέτρα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς με τον τεράστιο όγκο υλικού που συσσωρεύεται, δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν και να μεταφέρουν τα υλικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ