Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη: «Ήμασταν σε κλαμπ, δεν θυμάμαι τίποτα», λέει ο 22χρονος που ήταν συνοδηγός στο μοιραίο αυτοκίνητο

Θρήνος για τον θάνατο τεσσάρων νέων ανθρώπων, ηλικίας 20 – 25 ετών, σε τροχαίο-σοκ που συνέβη το πρωί της Κυριακής (16/6) στην Ξάνθη. Το αυτοκίνητο αφού συγκρούστηκε μετωπικά με πούλμαν κόπηκε στα δύο, ενώ οι σχεδόν όλοι επιβαίνοντες διαμελίστηκαν.

Ο μοναδικός επιβάτης του αυτοκινήτου που επέζησε, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι, «ήμασταν σε κλαμπ, δεν θυμάμαι τίποτα. Απλά μετά ξύπνησα εδώ (σ.σ. στην κλινική)».

Ο 22χρονος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σώθηκε την τελευταία στιγμή, αφού από την πρόσκρουση έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και ο ίδιος, που ήταν συνοδηγός, πετάχτηκε έξω.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι, παραμένοντας εκτός κινδύνου.

Το χρονικό

Το δυστύχημα συνέβη έξω από τους Τοξότες, στην παλαιά εθνική οδό Ξάνθης-Καβάλας, γύρω στις 08:00 το πρωί, όταν ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο καρφώθηκε σε λεωφορείο.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που το αυτοκίνητο κόπηκε στη μέση, ενώ από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί τέσσερις από τους επιβάτες του Ι.Χ. Πρόκειται για δύο άνδρες 26 και 27 ετών αντίστοιχα και δύο γυναίκες, 28 και 22 ετών. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο πέμπτος επιβάτης του αυτοκινήτου ένας 22χρονος, που έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν και τέσσερις επιβάτες του λεωφορείου.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις άνδρες, οι οποίοι κατάγονται από τη Χαλκίδα και είχαν πάει στην Ξάνθη προκειμένου να πάρουν μέρος σε επαγγελματική υποχρέωση για γνωστή βιομηχανία. Μαζί τους, επέβαιναν μία Χαλκιδέα φοιτήτρια στην Κομοτηνή και μία αλλοδαπή, όπως αναφέρει το egnomi.gr.

Η παρέα των πέντε ατόμων γυρνούσε από βραδινή διασκέδαση και, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαιναν για μπάνιο στον Νέστο.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, τραγική ειρωνεία είναι ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι Χαλκιδέοι συγκρούστηκε με λεωφορείο της ίδιας εταιρείας, το οποίο μετέφερε εργαζόμενους της βραδινής βάρδιας.

Όπως μεταδίδει το xanthinea.gr, σύμφωνα με την αστυνομία το ΙΧ αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο.

Από το λεωφορείο ελαφρά τραυματίας είναι ο 52χρονος οδηγός, και άλλα τρία άτομα με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία.

O τραγικός επίλογος γράφτηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου βρέθηκε συγγενής των επιβαινόντων προκειμένου να αναγνωρίσει τις σoρούς και να ξεκινήσει η προσπάθεια αναζήτησης των οικείων τους σε Χαλκίδα και Ξάνθη.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ