Πάτρα: Ιατροδικαστής θα εξετάσει τον 9χρονο που τραυματίστηκε από βεγγαλικό σε σχολική εκδήλωση

Σε νοσηλεία με βαριά εγκαύματα παραμένει ο 9χρονος Δημήτρης, που το βράδυ του Σαββάτου (15/6), κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης, στην Πάτρα, τραυματίστηκε από βεγγαλικό.

του Αργύρη Ηλιάδη

Όπως μετέφερε στο enikos.gr, ο πατέρας του παιδιού, Ανδρέας Μακρυγιάννης, μετά από έκκληση του ίδιου και της συζύγου του, ο Δημήτρης θα εξεταστεί από ιατροδικαστή του δημοσίου, προκειμένου η οικογένεια σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού συγκεντρώσει και το απαιτούμενο βιντεοληπτικό υλικό, να ακολουθήσει την νομική οδό.

«Αποφασίσαμε να καλέσουμε ιατροδικαστή για να καταγράψει τα τραύματα του παιδιού, όσο ακόμα βρίσκεται στο νοσοκομείο, έτσι ώστε κανείς να μην μπορέσει να αμφισβητήσει το τι βίωσε ο Δημήτρης και για να κινηθούμε και εμείς ως γονείς αναλόγως στο μέλλον», πρόσθεσε ο πατέρας.

Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια του δημοτικού Καλλιθέας, όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, επικοινώνησε με τους γονείς του 9χρονου έπειτα από δύο 24ωρα, όσο οι ίδιοι την αναζητούσαν και κατέβαλαν προσπάθειες να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της.

«Αφού πήγα εγώ ο ίδιος σήμερα στην Πρωτοβάθμια, περί τις 10, και ζήτησα να επικοινωνήσω με την διευθύντρια, τότε η ίδια με πήρε τηλέφωνο», είπε ο κ. Μακρυγιάννης προσθέτοντας ότι η διευθύντρια εμφανίστηκε συγκινημένη και λυπημένη.

Βελτιωμένη εικόνα

Όπως είχε γράψει το enikos.gr, το παιδί σε μερικά σημεία δεν έχει επιδερμίδα. Φέρει βαριά εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματος του, ιδίως όμως στον λαιμό, όπου και τον βρήκε το βεγγαλικό. Επιπλέον, αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το τύμπανο του αυτιού του.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη, το παιδί παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, με κάποια τραύματα να αρχίζουν να επουλώνονται.

«Ο Δημήτρης έχει ανησυχήσει πάρα πολύ, έχει μέσα του μια ένταση. Ακόμα και όταν κοιμάται διακρίνεται η ανησυχία του. Δεν μπορεί να ηρεμήσει», συμπλήρωσε ο πατέρας.

Αναφορικά με τις συνθήκες τραυματισμού του 9χρονου, ο κ. Μακρυγιάννης ανέφερε ότι, «είχαμε πάει στο δημοτικό σχολείο της Καλλιθέας, όπου ξαδέρφια του Δημήτρη συμμετείχαν στην γιορτή λήξης του σχολικού έτους. Εκεί, εγώ και η μητέρα του καθίσαμε στο τραπέζι που μας υπέδειξαν, ενώ το παιδί μας έπαιζε στον προαύλιο χώρο (όπως έκαναν και άλλα παιδιά). Ενώ η τελετή βρισκόταν σε εξέλιξη, με τα παιδιά που μόλις αποφοίτησαν να χορεύουν, βλέπουμε να ανάβει κάποιος τα βεγγαλικά και εγώ, ως υπερπροστατευτικός πατέρας, άρχισα να ψάχνω το παιδί μου. Τα είχαν τοποθετήσει σε απόσταση το πολύ 50 μέτρων από τους παρευρισκόμενους και μόλις 20 μέτρα από τα παιδιά που χόρευαν».

Πάτρα Βεγγαλικά Τραυματισμός

«Μπαμπά, θα πεθάνω;»

Μόλις το παιδάκι αντιλήφθηκε τα βεγγαλικά, άρχισε να ψάχνει τους γονείς του και κατευθυνόμενο προς αυτούς, χτυπήθηκε από βεγγαλικό με την πυρίτιδα να εισχωρεί και μέσα στη μπλούζα του.

«Η βάση των βεγγαλικών έγειρε και τα βεγγαλικά στόχευαν κατά ευθεία βολή τους παρευρισκόμενους. Τότε ήταν που δέχτηκε το χτύπημα ο γιός μου. Ήταν ένα μεγάλο βεγγαλικό, σαν δύο ενωμένα καρύδια. Σοκαρίστηκε ο μικρός. Η πυρίτιδα εισχώρησε κάτω από την μπλούζα του και άρχισε να μην νιώθει καλά. Εγώ του την αφαίρεσα και άρχισα να κινώ όλες τις διαδικασίες για την μεταφορά του σε κάποιο νοσοκομείο. Η πρώτη φράση που μου είπε όταν δέχτηκε το βεγγαλικό ήταν “μπαμπά, θα πεθάνω;” ενώ τον είχα μέσα στην αγκαλιά μου».

Συνελήφθη η πρόεδρος του Συλλόγου

Οι Αρχές μετά το περιστατικό, προχώρησαν στην σύλληψη της προέδρου του Συλλόγου, όπου και σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβίαση του νόμου για φωτοβολίες και βεγγαλικά. Αφέθηκε ελεύθερη και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

Συνεχίζεται η διεύρυνση του περιστατικού.

Πάτρα Βεγγαλικά Τραυματισμός

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ