Πάρνηθα: Βίντεο ντοκουμέντο με τα οχήματα που ερευνά η Ασφάλεια – Η άρση απορρήτου και η λέξη «κλειδί»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών που ξυλοκόπησαν βάναυσα εθελοντές στην Πάρνηθα. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους ένα βίντεο ντοκουμέντο, όπου διακρίνονται δύο οχήματα, τα οποία μοιάζουν με τις περιγραφές των θυμάτων.

Σε βίντεο που μετέδωσε το Star διακρίνονται τα δύο οχήματα που έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί από κάμερες ασφαλείας στη Δυτική Αττική. Πρόκειται για ένα λευκό και ένα κόκκινο αυτοκίνητο. Σε αυτά φέρονται να επιβιβάστηκαν οι δράστες, που επιτέθηκαν βάναυσα στους δύο εθελοντές, χρησιμοποιώντας τα στη συνέχεια για να διαφύγουν από το σημείο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, μοιάζουν αρκετά με τις περιγραφές που έδωσαν τα θύματα στους αστυνομικούς. Οι αρχές έχουν συλλέξει υλικό και από άλλες κάμερες ασφαλείας, ώστε να βρουν το ακριβές δρομολόγιο των δραστών και να φτάσουν στον εντοπισμό τους. Επίσης, αναμένουν τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε άτομα με καταγωγή από χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης. Σύμφωνα με τις περιγραφές, ένας εκ των δραστών μιλούσε σπαστά ελληνικά και μάλιστα είπε μια λέξη «κλειδί», που οδηγεί την έρευνα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό, επίσης, που αναζητούν οι αστυνομικοί είναι το κίνητρο της επίθεσης, το γιατί βρέθηκαν εκεί οι δράστες και γιατί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Όπως μεταδόθηκε, οι αστυνομικοί αναζήτησαν μέχρι και χασισοφυτεία στην περιοχή της Πάρνηθας, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ