Οργισμένος ο Νίκος Συρίγος: «Συνεχίστε έτσι κι απλά θα κλαίμε πάνω από τις γυναίκες που σκοτώνονται»

Μία οργισμένη τοποθέτηση έκανε ο Νίκος Συρίγος στο «Χαμογέλα και πάλι», το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου. Ο δημοσιογράφος εξέφρασε την αγανάκτησή του για τον τρόπο που κάποιοι δικηγόροι υποστηρίζουν αν έπρεπε ή όχι να προφυλακιστεί ο Απόστολος Λύτρας.

«Προσπαθώ να μείνω ψύχραιμος όλη αυτή την ώρα και να αντιμετωπίσουμε όλα τα πράγματα με ψυχραιμία. Έχουμε μία γυναικοκτονία τον μήνα και το 2024, έχουμε το περιστατικό με το 11χρονο που το δολοφόνησε αυτός που ήταν ελεύθερος και είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό ανήλικου κοριτσιού…

Έχουμε έναν ποινικολόγο που ξέρει το νόμο, ξέρει τι θα αντιμετωπίσει και δίνει 30 μπουνιές στη γυναίκα του… Και έχει σηκωθεί όλος ο νομικός κόσμος και έχει βγει στα παράθυρα και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το αν αυτός ο άνθρωπος είναι υπερβολικό να προφυλακιστεί ή δεν είναι υπερβολικό… Και ψάχνουμε να βρούμε τρίχα στο ζυμάρι!», είπε αρχικά ο Νίκος Συρίγος.

Ο Νίκος Συρίγος πρόσθεσε: «Και λέω εγώ, δεν είναι αυτονόητο ένας άνθρωπος που δίνει 30 μπουνιές στη γυναίκα του και είναι ποινικολόγος, έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο της σήψης της κοινωνίας… Ένας ποινικολόγος να πλακώνει στο ξύλο τη γυναίκα του και βγαίνουν όλοι οι νομικοί και λένε αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να προφυλακιστεί.

Συνεχίστε έτσι και απλά θα κλαίμε πάνω από τις γυναίκες που σκοτώνονται. Συνεχίστε έτσι, συνεχίστε έτσι. Βγαίνει ο ένας δικηγόρος και λέει “εδώ είμαστε Βαλκάνια”, βγαίνει ο άλλος και λέει “ήταν αντρίκια συμπεριφορά”, τι είναι αυτά ρε;».

Δες το σχετικό απόσπασμα παρακάτω:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ