Ο τραγουδιστής, στιχουργός και performer Δημήτρης Νέζης (Dimitris Nezis) κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο διεθνές άλμπουμ με τίτλο «Dimitrios»

Μέχρι σήμερα ο Δημήτρης Νέζης έχει κυκλοφορήσει 24 singles και τρία ελληνόφωνα άλμπουμς στα 14 χρόνια που είναι στη δισκογραφία, ενώ παράλληλα έχει κερδίσει πάνω από 40 διεθνή μουσικά βραβεία και είναι μέλος της κριτικής επιτροπής των Grammy Awards

To άλμπουμ “Dimitrios” περιέχει 11 tracks, και συγκεκριμένα 9 tracks και 2 bonus tracks/ πολύ όμορφα και καλοκαιρινά remixes του τραγουδιού “Deceive Me” σε ντουέτο με την Natalie Jean που έχει ήδη κυκλοφορήσει σαν lead single στις αρχές της χρονιάς και που το άκουσμα του είναι αρκετά αμερικάνικο (και αυτό είναι στα θετικά μιας και ο Δημήτρης δραστηριοποιείται στην Αμερική).

Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είναι γραμμένα από το συνεργάτη του, τον Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο ενώ ο Δημήτρης έχει γράψει τους στίχους. Επίσης, στην παραγωγή έχουν συνεργαστεί οι δυο τους.

Από μια πρώτη ακρόαση το άλμπουμ είναι αρκετά καλοδουλεμένο τόσο σε θέμα σύνθεσης όσο και παραγωγής. Επίσης, τα φωνητικά είναι αρκετά προσεγμένα και για Έλληνα τραγουδιστή τα αγγλικά είναι αξιοπρεπέστατα όπου το κάθε track έχει τη δικιά του δυναμική και άνετα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και σαν ξεχωριστό single.

Από τα καλύτερα tracks του άλμπουμ (αν και όλα όπως είπαμε ακούγονται αρκετά ευχάριστα) είναι το «Party Hard» που στην ουσία είναι ό,τι ακριβώς δηλώνει και ο τίτλος. Ένα άκρως χορευτικό τραγούδι που εύκολα μπορεί να σού κολλήσει με δυνατά φωνητικά και καλοδουλεμένη παραγωγή, που σε κάποια σημεία σού θυμίζει τραγούδι της Kylie Minogue. Στο τέλος ακούγονται και rap φωνητικά από τον Rafaelo.

 Στα θετικά, επίσης, του άλμπουμ είναι πως συγκεντρώνει ήχους από δύο αγαπημένες δεκαετίες των 80’ς και των 90’ς. Για παράδειγμα το track «Phoenix» θυμίζει 80’ς και είναι αρκετά χορευτικό ενώ το track «Ecstacy» θυμίζει 90’ς και ακούγεται «παιχνιδιάρικο». Σ΄ αυτά έρχεται να προστεθεί και το τραγούδι «Spell On The Dance Floor», ένα pop κομμάτι με ένα dark sexy ήχο το οποίο αποτελεί και το δεύτερο single που κυκλοφορεί από το άλμπουμ και όχι τυχαία! Μάλιστα το “Spell On The Dance Floor” έχει ήδη ακουστεί από τη ραδιοφωνική ομάδα του κρατικού ραδιοφώνου του BBC της Αγγλίας.

 Πραγματική αποκάλυψη είναι το τραγούδι «Grand Slam». Ο 90’ς ήχος του με τα νοσταλγικά του φωνητικά (σε αυτό βοηθάνε και τα γυναικεία φωνητικά από την Luna) σε συνδυασμό με την εξαιρετική παραγωγή καταφέρνουν να σου μεταδώσουν μια έντονη νοσταλγία για εκείνη την όμορφη δεκαετία.

Συμπαθητικά είναι και τα tracks «Invitation» και «Not A Saint», το πρώτο είναι ένα ηλεκτρονικό dance τραγούδι και το δεύτερο ένα pop τραγούδι. Και τα δύο αρκετά προσεγμένα, “εθιστικά” και ακούγονται αρκετά ευχάριστα . Για το τέλος άφησα επίτηδες το track «Trapped» το οποίο παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον αφού συνδυάζει ethnic ήχους με έντονα synthesizers και drums σε tempo 180 bpm (ιδανικό tempo για πιο drum and bass και techno ακούσματα, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα τραγούδια του άλμπουμ).

 Συμπερασματικά θα έλεγα πως το άλμπουμ του Δημήτρη καταφέρνει να σταθεί αξιοπρεπέστατα δίπλα σε κυκλοφορίες από μεγάλους και επώνυμους καλλιτέχνες.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες

 στις 28 Ιουνίου από την AWAL (που είναι θυγατρική της Sony Music USA) & Pulse Music Greece και ήδη έχει ανεβεί για Pre-Order από το official site του Δημήτρη και σε συλλεκτικό υπογεγραμμένο CD.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ