Νύχτα αγωνίας στην Σέριφο: «Ασύλληπτη φωτιά, σε επιφυλακή οι κάτοικοι», λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος – Εκκενώνονται κι άλλες περιοχές

«Για ασύλληπτη φωτιά» κάνει λόγο ο δήμαρχος της Σέριφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, στο enikos.gr, σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί το απόγευμα του Σαββάτου (29/6).

Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε ο δήμαρχος, «η κατάσταση είναι κάκιστη. Η φωτιά είναι ασύλληπτη. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 15 χιλιομέτρων. Πολλοί οικισμοί έχουν λάβει μήνυμα από το 122, με το οποίο καλούνται να απομακρυνθούν. Είναι όλοι σε επιφυλακή».

Παράλληλα, για τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, ο κ. Ρεθίνθης είπε ότι, «ότι δυνάμεις έχουμε αυτή τη στιγμή είναι στο μέτωπο και επιχειρούν. Αναμένουμε ενίσχυση για τα πεζοπόρα τμήματα, ακόμα και Πυροσβεστικά από την Σύρο. Μάλιστα, έχει ναυλωθεί και ένα πλοίο από Αθήνα».

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στις 20:20 αναχώρησε από το λιμάνι της Σύρου το πλοίο «ARTEMIS» που μεταφέρει 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες.

Στο σημείο, αυτή τη στιγμή, επιχειρούν 4 πυροσβέστες με ένα όχημα, αλλά και υδροφόρες του δήμου. Νωρίτερα, είχαν κινητοποιηθεί και εναέρια μέσα.

Πηγή: Στέλιος Πράσινος/Facebook

Μηνύματα από το 112

Συνολικά οχτώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί.  Αρχικά με μήνυμα από το 112, διατάχθηκε η εκκένωση των περιοχών Ράμος και Λιβάδι.

Αργότερα, με νέο μήνυμα, κλήθηκαν όσοι βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να απομακρυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω του Κουταλά.

Το τελευταίο μήνυμα από το 112, εστάλη στις 21:01, με το οποίο όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λιβαδάκια και Καράβι καλούνται να απομακρυνθούν προς Λιβάδι.διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ