Νέες πληροφορίες για την υπόθεση με τον γνωστό ποινικολόγο – Με τραύματα στο κεφάλι, την μύτη και την γλώσσα η σύζυγός του

Σοβαρά τραύματα φέρεται να διαπιστώθηκαν στην σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της. Ο δικηγόρος κρατείται πλέον στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου θα παραμείνει μέχρι να οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί.

Το ζευγάρι έσπευσε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής. Εκεί, ο γιατρός διαπίστωσε ότι η γυναίκα ήταν σοβαρά χτυπημένη, με την ίδια να υποστηρίζει ότι έχει πέσει από τις σκάλες.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, ο γιατρός φέρεται να είπε στον δικηγόρο ότι θέλει να εξετάσει την ασθενή, ζητώντας του να βγει έξω από το δωμάτιο. Εξετάζοντάς την, διαπίστωσε ότι τα τραύματά της -ιδίως στο κεφάλι και στο πάνω μέρος του σώματός της- δεν συνάδουν με πτώση, αλλά υποδεικνύουν ανθρώπινη ενέργεια.

Το Mega μετέδωσε συγκεκριμένα, ότι η γυναίκα έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, ενώ έχει τραυματιστεί στη γλώσσα, πιθανότατα από δάγκωμα. Επίσης, έχει και κάταγμα στο ένα χέρι της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο γιατρός δεν πείστηκε από τον ισχυρισμό ότι η γυναίκα, που είναι επίσης δικηγόρος, έπεσε από σκάλα, καθώς εκτίμησε ότι τα τραύματα έχουν προκληθεί από θλων όργανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν ο γιατρός άκουσε την απάντηση της γυναίκας περί πτώσης της, την ρώτησε «μήπως σας χτύπησε ο άνδρας σας;». H γυναίκα χαμήλωσε το κεφάλι και έγνεψε καταφατικά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Έτσι, κάλεσε την Αστυνομία και είναι χαρακτηριστικό, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, πως όταν έσπευσαν στην κλινική οι αστυνομικού του Τμήματος Ομόνοιας, ο γιατρός δεν επέτρεψε να μετακινηθεί η γυναίκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση από την γυναίκα, η οποία φέρεται να υποστήριξε κάτι διαφορετικό, από αυτό που είχε πει στον γιατρό. Συγκεκριμένα, φέρεται να επέμεινε ότι έπεσε από τις σκάλες και δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη κανενός.

Στην 37χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής panic button. Η ίδια φέρεται να απάντησε ότι θα μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα όταν νιώσει καλά και θα τους πει τι σκοπεύει να κάνει.

Η σύλληψη και η δίωξη

Η αστυνομία είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή τον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή να ληφθεί κατάθεση από τον γιατρό και ζήτησε τη σύλληψη του δικηγόρου.

Ο ποινικολόγος συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο. Οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΑΤ Συντάγματος.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Ο πειθαρχικός έλεγχος

Να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα για σύλληψη γνωστού δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του, ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του πειθαρχικού του Συλλόγου, Ζήση Κωνσταντίνου.

Ο κ.Κωνσταντίνου καταρχάς θα διαπιστώσει την ταυτότητα του δικηγόρου και στη συνεχεία θα διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση, προκειμένου να διερευνήσει αν θα κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Η προηγούμενη καταγγελία

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr ο γνωστός ποινικολόγος είχε εμπλακεί στο παρελθόν και σε άλλη μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η πρώην γυναίκα του ποινικολόγου και μητέρα των δύο παιδιών τους, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες του enikos.gr, δεν είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και γι’ αυτό είχε οριστεί τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με το Mega, η δίωξη που του είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματική και πηγές αναφέρουν πως σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί, ενώ σε δεύτερο βαθμό είχε απαλλαγεί. Οι ίδιες πηγές λένε ότι η καταγγέλλουσα δεν στήριξε την κατηγορία στο δικαστήριο κι έτσι υπήρξε αυτή η εξέλιξη της απαλλαγής του.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ