Μητέρα 4 παιδιών έχασε 50 κιλά με μια απλή αλλαγή στη διατροφή της – «Νιώθω καλύτερα από ποτέ»

Ακόμα και ο φόβος για τον καρκίνο δεν εμπόδισε την Jemma να πετύχει τους στόχους της. Μια μητέρα 4 παιδιών, η οποία αποτελεί έμπνευση για πολλούς χάρη στην προσπάθειά της να χάσει βάρος, μοιράστηκε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής της που την βοήθησαν να αποκτήσει ένα δυνατό και γραμμωμένο σώμα.

Η Jemma Hahn, από το Mandurah της Δυτικής Αυστραλίας, αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή το 2021, όταν το βάρος της είχε φτάσει στα 105 κιλά. Μέσω διαδικτύου, ανακάλυψε την online κοινότητα The Healthy Mummy, η οποία την καθοδήγησε. Ακολουθώντας την εφαρμογή της κοινότητας, η Jemma υιοθέτησε μια διατροφή πλούσια σε μη επεξεργασμένα τρόφιμα και ξεκίνησε τακτική άσκηση, όπως κολύμπι και προπονήσεις στο σπίτι.

Η 37χρονη σήμερα Jemma, είπε ότι αυτό ήταν επαναστατικό, αφού πέρασε χρόνια δοκιμάζοντας δίαιτες της μόδας, οι οποίες τελικά ήταν ανεπιτυχείς. Το ταξίδι της για απώλεια βάρους δεν ήταν εύκολο και αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Τον Φεβρουάριο του 2022 υποβλήθηκε σε δύο μεγάλες προληπτικές χειρουργικές επεμβάσεις καρκίνου, αφού ανακάλυψε ότι είχε το γονίδιο BRCA1, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνου του μαστού. Κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου ανάρρωσης πήρε 10 κιλά. Μόλις κατάφερε να σταθεί στα πόδια της 6 μήνες αργότερα επέστρεψε στο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής που ακολουθούσε.

Οι κορυφαίες συμβουλές της Jemma για την απώλεια βάρους

Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα για την απώλεια βάρους, συχνά παρέλειπε το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα και βασιζόταν στους καφέδες για να κρατηθεί όλη μέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τσιμπολογάει το απόγευμα και να τρώει ένα μεγάλο δείπνο μαζί με επιδόρπιο. «Ο μεταβολισμός μου δεν λειτουργούσε καλά. Όταν προσπαθούσα να χάσω βάρος στο παρελθόν και στερούσα από τον εαυτό μου τροφές ή συνήθιζα να παραλείπω γεύματα», εξήγησε η ίδια. «Αυτό ήταν απλώς μη βιώσιμο και το βάρος επέστρεφε».

«Τώρα τρώω τις τροφές που επιθυμώ γιατί με κάνουν να νιώθω καλά. Η διατροφή μου είναι επίσης κατά 80% φυτική και νιώθω καλύτερα από ποτέ». Τα ολικής αλέσεως προϊόντα είναι στο μενού σε κάθε γεύμα, το οποίο περιλαμβάνει πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πολλά δημητριακά ολικής αλέσεως και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες.

«Το δέρμα μου φαίνεται πιο νεανικό, νιώθω πιο υγιής και χαρούμενη και είναι καλύτερη η λειτουργία του εντέρου και του μεταβολισμού μου. Έχω περισσότερη ενέργεια και ο μεταβολισμός μου λειτουργεί καλά. Όταν σηκώνομαι το πρωί τρώω αμέσως και προσπαθώ να μην πίνω καφέ, ώστε να παίρνω την ενέργειά μου από το φαγητό και όχι από την καφεΐνη».

Η πειθαρχία, σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση, βοήθησαν την Jemma να χάσει τα κιλά. Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά της φροντίζει να βρίσκει χρόνο για να κολυμπάει 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. «Είμαι μητέρα 4 παιδιών και πολύ απασχολημένη, αλλά έχω μάθει να δίνω προτεραιότητα στο να είμαι δραστήρια. Αυτό είναι που με κάνει ψυχικά και σωματικά υγιή που μου δίνει τη δυνατότητα να γίνω καλύτερος γονιός», είπε η Jemma.

Συμμετέχει επίσης σε προπονήσεις στο σπίτι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή The Healthy Mummy, τρέχει και χορεύει. «Τα παιδιά μου αγαπούν τον νέο μου εαυτό, είμαι πιο δραστήρια, πιο διασκεδαστική και τόσο χαρούμενη που τα έχω εμπνεύσει και παρακινήσει να είναι πιο ενεργά μέσα τους, να τρώνε πιο υγιεινά και να υιοθετούν πιο υγιεινές επιλογές», πρόσθεσε.

«Έχουν παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο οι επιλογές που έκανα με μεταμόρφωσαν και μου έδωσαν μια εντελώς νέα πνοή στη ζωή. Είναι όλοι πολύ υποστηρικτικοί», λέει η Jemma.

Τι τρώει η Jemma κατά τη διάρκεια μιας ημέρας

Πρωινό γεύμα

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι με βατόμουρα, σπόρους chia, γκρανόλα, μούσλι, λιναρόσπορους, πεπόνι, ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορους, χουρμάδες και σιρόπι σφενδάμου χωρίς ζάχαρη ή
  • 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι, 1/2 φλιτζάνι μούσλι, 1 τριμμένο μήλο, 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia, λιναρόσπορους, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 6 χουρμάδες κομμένους σε κύβους, που έχει αφήσει να μουλιάσουν σε βάζο στο ψυγείο

Σνακ

  • Smoothie πρωτεΐνης – 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, πάγος, 2 κουταλιές της σούπας super greens, 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κολλαγόνου, 1 μεζούρα σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας, 1 μεζούρα smoothie βανίλιας, 2 κουταλιές της σούπας σπόροι chia, 8 χουρμάδες, ρολό βρώμη, 1 ολόκληρο αβοκάντο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μέλι & 1/4 κουταλάκι του γλυκού κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών

Μεσημεριανό

  • Σούσι με αβοκάντο και κινόα

Σνακ

  • Μπαλάκια καραμέλας/σοκολατένιες μπάλες/Σέλινο με ελαφρύ τυρί κρέμα και σταφίδες

Βραδινό

  • «Ρύζι» τηγανητό κουνουπίδι με λαχανικά και ομελέτα ή
  • Σπιτική πίτσα: φτιαγμένη σε αλεύρι ολικής αλέσεως ή πίτα ολικής αλέσεως με μια κουταλιά της σούπας σάλτσα πίτσας και ζεστή σάλτσα τσίλι ανακατεμένα, 1/2 φλιτζάνι σπανάκι, 1/4 φλιτζάνι ρεβίθια, κόκκινη και πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, ντομάτα κομμένη σε κύβους, κοτόπουλο ή «κρέας» φυτικής προέλευσης, μανιτάρια σε φέτες, κρεμμύδι σε φέτες, νιφάδες τσίλι, αβοκάντο κομμένο σε κύβους, νιφάδες τσίλι, γιαούρτι, παρμεζάνα και τυρί ελαφρύ

Επιδόρπιο

@jemma_hahn How’s this for a glow up! #fypシ #weightlosstransformation #bodytransformation #glowup #healthymummy #bodytransformation #healthymummyresults #lookatmenow #fyp #jemmahahnstory #jemmahahn #50kgweightloss #110poundsgone #mandurahmums #aussietok #inspiringwoman #empowerment #transformation #transformationchallenge #watchmeglow #transformationchallenge #110pounds #weightloss #watchmetransform #aussiethings #mandurah #perth #aussiemum #aussielife #laceyorlancey ♬ Lancey or Lancey – Jami



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ