Μίνα Γκάγκα: Στον σύζυγό της ανήκει το εργοστάσιο που ξέσπασε φωτιά στην Κάτω Κηφισιά – Τα πρώτα λόγια της

Μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την Κάτω Κηφισιά μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο τηγανιών. Το εργοστάσιο ανήκει, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Τατιάνα Στεφανίδου στο T-live, στον σύζυγο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Η δημοσιογράφος Έφη Κουλοχέρη μίλησε με την πολιτικό, η οποία ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένη.

«Ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένη. Δεν είπαμε πολλά λόγια. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος στο εργοστάσιο, είχε εκκενωθεί μετά την πυρκαγιά και πριν από τις εκρήξεις. Χαρακτηριστικά μάς είπε ότι δεν έχει προλάβει να μιλήσει με τον σύζυγό της ώστε να πουν δύο λόγια παραπάνω» σημείωσε η Έφη Κουλοχέρη στο T-live.

Ποια είναι η Μίνα Γκάγκα

Η Μίνα Γκάγκα είναι Ελληνίδα πνευμονολόγος, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας από τον Αύγουστο 2021 μέχρι τέλος Μαΐου 2023. Κατάγεται από το Ελληνοχώρι Έβρου. Το 2019, υπήρξε υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο. Είναι κλινική ιατρός και ασχολείται ενεργά με την έρευνα. Τα αντικείμενα της σχετίζονται με την πρόληψη και την ανακούφιση από το άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Έχει εκτεταμένο διεθνές ερευνητικό έργο σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, με περισσότερες από 14.000 αναφορές. Υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης (2009-2013) στην Πνευμονολογία. Σημαντική διάκριση έλαβε το 2017, όταν από τα Ευρωπαϊκά μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας εξελέγη ως Πρόεδρος της Εταιρείας (κατά τα έτη 2015-2019).

Πριν αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας τον Αύγουστο 2021, είχε διατελέσει διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από το 2006.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ