Μαρακάκης για Λύτρα: Έχει στοχοποιηθεί σε έναν βαθμό και έχει πέσει θύμα των καιρών

Για την υπόθεση ξυλοδαρμού της δικηγόρου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, μίλησε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, αναφέροντας ότι, «λόγω της επωνυμίας του, έχει στοχοποιηθεί».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο MEGA, ο κ. Μαρακάκης, «όταν ενημερωθήκαμε ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, πολλοί συνάδελφοι αλλά και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το δικαστικό ρεπορτάζ, κρατούσαν σοβαρές αποστάσεις για την προφυλάκιση του ή μη. Θέλω να πω ότι, ίσως, στη φάση που βρισκόμαστε, ο κ. Λύτρας δεν έχει ευνοηθεί από την επωνυμία του, αλλά σε έναν βαθμό έχει στοχοποιηθεί και έχει πέσει θύμα των καιρών δεδομένου τις πολλές γυναικοκτονίες». 

«Η πραγματικότητα είναι ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις με της ίδιας βαρύτητας τραυματισμούς  σε συντρόφους ή σε συζύγους άλλων Ελλήνων πολιτών, η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί δεν είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αλλά για επικίνδυνη σωματική βλάβη», πρόσθεσε στη συνέχεια ο ίδιος.

«Έπρεπε να ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη»

«Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σημαίνει ότι αυτός που σηκώνει το χέρι του ή κάποιο όπλο για να χτυπήσει τον άλλον, σκοπεύει και έχει δόλο να καταστήσει τον άλλον ανίκανο. Εδώ, εάν διέγνωσε  η ανάκριση ότι ο κ. Λύτρας είχε σκοπό να καταστήσει κάποια αναπηρία ή κάποια μακροχρόνια αδυναμία προς την σύζυγό του να χρησιμοποιεί το σώμα της, τότε θα έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη. Κατά την άποψη μου, έπρεπε να ασκηθεί ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη», τόνισε ο κ. Μαρακάκης.

Ίδιες ακριβώς ιατροδικαστικές εκθέσεις, όπως αυτή που συντάχθηκε για την κ. Πολυζωγοπούλου, με όλα αυτά τα τραύματα, κατά τον κ. Μαρακάκη, έχουν οδηγήσει σε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ