Μαγνησία: Σαλμονέλα εντοπίστηκε στο νερό που «έστειλε» στο νοσοκομείο δεκάδες άτομα με γαστρεντερίτιδα – Σε νοσηλεία παραμένουν 30 άτομα

Σαλμονέλα εντοπίστηκε από τον ΕΟΔΥ, σε δείγματα νερού που ελήφθησαν από τη Μαγνησία, έπειτα από δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, «τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή. Συγκεκριμένα εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών ανιχνεύθηκε επιπλέον Salmonella spp».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος  του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή, προέτρεψε τους κατοίκους της Μαγνησίας να μην πίνουν από το νερό.

Αναλυτικά, όπως δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, «έχουμε δώσει και από την Παρασκευή οδηγίες να μην καταναλώνουν οι κάτοικοι το νερό για ανθρώπινη κατανάλωση. Όχι μόνο να μην πίνουν, ούτε να πλένονται, ούτε να το χρησιμοποιούν για την παρασκευή τροφίμων και αν χρειαστεί για οποιονδήποτε λόγο να το χρησιμοποιήσουν, θα πρέπει να το βράσουν πρώτα, όπως είχαμε δώσει οδηγίες και παλιότερα, στους 100 βαθμούς για τρία λεπτά».

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, πάνω από 30 ασθενείς νοσηλεύονται, ανάμεσά τους και εννέα παιδιά. Στην υπόθεση παρενέβη και η Εισαγγελία Βόλου, ενώ οι αρχές ερευνούν το δίκτυο υδροδότησης για να εντοπίσουν πώς μολύνθηκε το νερό.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ