Λάρισα: Τρεις γυναίκες απεγκλωβίστηκαν από πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης λόγω φωτιάς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών γυναικών ύστερα από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε πολυκατοικία επί της οδού Μανδηλαρά στο κέντρο της Λάρισας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η αιτία που ξέσπασε η φωτιά με αποτέλεσμα να τυλιχτεί όλη η πολυκατοικία σε πυκνούς καπνούς αλλά και όλη η γύρω περιοχή, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν τον έλεγχο πριν λίγα λεπτά καθώς έπρεπε να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει άλλο άτομο ή κατοικίδιο στο κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 2:35 μ.μ. περίπου με δύο υδροφόρα οχήματα κι άλλα δύο βοηθητικά να σπεύδουν για αρχή στο σημείο, ενώ στην επιχείρηση συνέβαλε και η Αστυνομία αποκλείοντας το χώρο από περαστικούς. Σπεύδοντας στο σημείο η πυροσβεστική δύναμη προχώρησε στην εκκένωση της πολυκατοικίας λόγω της ανάδυσης έντονων καπνών.

Μάλιστα, χρειάστηκε επέμβαση των πυροσβεστών για διάσωση ηλικιωμένης που διέμενε στον 1ο όροφο του κτίριο, η οποία απεγκλωβίστηκε από το μπαλκόνι με τη χρήση σκάλας. Πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έσπευσε επίσης πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη. Ταυτοχρόνως απεγκλωβίστηκαν άλλα δύο άτομα και ειδικότερα δύο γυναίκες από τον 5ο όροφο οι οποίες απομακρύνθηκαν από την πολυκατοικία.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 11 οχήματα της πυροσβεστικής (υδροφόρες και βοηθητικά) καθώς και 21 άνδρες. Μέρος της δύναμης παραμένει στο σημείο, παρότι έσβησε η φωτιά για τον ολοκληρωτικό έλεγχο του οικοδομήματος και την κάθαρση των διαμερισμάτων, έτσι ώστε να επιστρέψουν σε λίγο ασφαλείς οι ένοικοι στα διαμερίσματα.

Ο πύραρχος και διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λάρισας, Χρήστος Ζουρναλής, ανάφερε για την μεγάλη επιχείρηση: «Στις 2.34, ειδοποιηθήκαμε για φωτιά στον 4ο όροφο, φτάσαμε στο σημείο και επιχειρήσαμε άμεσα. Εντοπίστηκε η φωτιά σε χώρου γραφείου. Κάναμε τρεις απεγκλωβισμούς ενοίκων και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ απεγκλωβίσαμε και ένα γατάκι από τον 1ο όροφο. Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση λόγω των πυκνών καπνών. Έγινε έλεγχος σε όλους τους ορόφους και κάνουμε κάθαρση αυτή την ώρα για να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους οι ένοικοι».

Δείτε βίντεο:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ