Λαμία: Είχε λάβει καταγγελίες ο ΟΠΕΚΑ για την κατάσταση των σχολικών γευμάτων πριν ανανεώσει τη σύμβαση με το εργοστάσιο

Νέες πληροφορίες έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ANT1, σχετικά με τα σχολικά γεύματα σε σχολεία της Λάμιας, όπου έπαθαν τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητές, αλλά και για το εργοστάσιο που τα παρήγαγε, το οποίο και κάηκε ολοσχερώς μετά το «κύμα» καταγγελιών, με την Πυροσβεστική να «δείχνει» εμπρησμό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ANT1, αυτοί που εισηγήθηκαν πέρσι την έγκριση της τροποποίησης για τη συνέχιση της σύμβασης με την επιχείρηση που προμήθευε τα σχολικά γεύματα, είχαν λίγες μόλις μέρες πριν λάβει καταγγελία από γονείς μαθητών στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις 16 Μαΐου του 2023, ο Σύλλογος Κηδεμόνων του 16ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, απέστειλε καταγγελία υγειονομικού χαρακτήρα σε δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλληλογραφίας μελών του τμήματος προμηθεών ΟΠΕΚΑ – του αρμόδιου Οργανισμού για τις συμβάσεις σχολικών γευμάτων. Στην καταγγελία αναφερόταν πως έχει διαπιστωθεί εντός κλειστής συσκευασίας να υπάρχουν ξένα σώματα, όπως τρίχες και κομμάτι από μπλε πλαστικό.

Δέκα ημέρες μετά, στις 26 Μαΐου, αποφασίστηκε ομόφωνα στον ΟΠΕΚΑ η έγκριση τροποποίησης 25 συμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης και αυτής με την εταιρεία Γιαννίτσης ΑΕ, για το σχολικό έτος 2023-2024. Για την απόφαση αυτή, ελήφθη υπόψιν και εισηγητικό σημείωμα του Τμήματος Προμηθεών του ΟΠΕΚΑ, όπου είχε σταλεί καταγγελία από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δέκα ημέρες πριν.

Έτσι, στις 30 Μαΐου, αποστάλθηκε στην εταιρεία πρόσκληση να υπογράψει την τροποποίηση της Σύμβασης, όπως μετέδωσε ο ANT1.

Έλεγχοι στην εταιρεία διενεργήθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας στις 7 Ιουνίου του 2023. Οι έλεγχοι αυτοί εντόπισαν κάποια ζητήματα, ενώ η σύμβαση αυτή υπεγράφη 13 Ιουνίου 2023.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ