Κρυονέρι: Η φωτιά εντοπίστηκε με drones που επιτηρούσαν την περιοχή – Μάχη να μην επεκταθεί

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση, ανάμεσα στην Δροσοπηγή του Δήμου Ωρωπού και το Κρυονέρι.

Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε σπίτια, αλλά έχει κατεύθυνση προς την περιοχή που κάηκε πέρυσι και γι’ αυτόν τον λόγο οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι δεν θα απειλήσει τις οικίες και δεν θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντόπισαν την φωτιά με drones που επιτηρούσαν την περιοχή κι έτσι κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:15 το πρωί της Τετάρτης (5/6). Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 οχήματα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λόγω της πυρκαγιάς η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

  • Λεωφόρος Κρυονερίου και Κολοκοτρώνη δεν κινούνται οχήματα προς την οδό Κολοκοτρώνη
  • Από οικισμό Δροσοπηγή προς Κρυονέρι
  • Λεωφορος Κρυονερίου και Λεύκης τα οχήματα δεν κινούνται προς την οδό Λεύκης
  • Κολοκοτρώνη και Λεύκης στην Ι.Μ. Κοσμοσωτήρος.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή, ενώ η φωτιά καίει σε λόφο, πάνω από τον οικισμό.

φωτιά - Κρυονέρι φωτιά Φωτιά κοντά στο Κρυονέρι Φωτιά στην Δροσοπηγή

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ