Κερατέα: Τα σενάρια για την φωτιά και το σημείο που ξέσπασε – 30 drones της Πυροσβεστικής σαρώνουν τον Αττικό ουρανό

Δεν φαίνεται να προκλήθηκε από θερμές εργασίες η φωτιά στη Φέριζα Κερατέας, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (29/06), αν και σε αυτή τη φάση όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τις έρευνες η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με το τοπικό ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αναζητούν το ακριβές σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά, το οποίο φέρονται να έχουν εντοπίσει, με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης να σημειώνουν πως δεν είναι αυτό το οποίο αρχικά είχε υποδειχθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν σπίτι – με κάμερες ασφαλείας- το υλικό των οποίων θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς που φαίνεται να ξεκίνησε από «πρανές οδού».  Αυτό σημαίνει ότι ερευνάται εάν κάποιος διέσχισε εκείνο το σημείο έναρξης και για κάποιο λόγο μετά το πέρασμα, ξέσπασε η πυρκαγιά.

Συνολικά 30 drone επιχειρούν στον Αττικό ουρανό σήμερα όπως και αντίστοιχες μέρες που χαρακτηρίζονται σοβαρές λόγω των θυελλωδών ανέμων. Πρόκειται για drone του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και ενοικιαζόμενα τα οποία έχουν και σταθερό σημείο επιτήρησης αλλά πραγματοποιούν και πτήσεις.

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «η φωτιά ξεκίνησε από εργασίες που γίνονταν στην περιοχή».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ