Καιρός: Σύντομες «ανάσες» δροσιάς πριν από τον νέο καύσωνα – Πότε έρχονται 40αρια, τι λένε οι μετεωρολόγοι

Για σύντομες «ανάσες δροσιάς» μέχρι το Σάββατο, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ από την Κυριακή των ευρωεκλογών η θερμοκρασία ξαναπαίρνει την… ανηφόρα, και στη συνέχεια έρχεται ένας νέος καύσωνας.

Ακούστε αναλυτικά την πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η θερμοκρασία υποχωρεί ελαφρώς αύριο Παρασκευή.

«Άστατος και αύριο ο καιρός με νέα μικρή υποχώρηση του υδραργύρου, ενώ το Σαββατοκύριακο τα μελτέμια θα κυριαρχήσουν για να μας έρθει ένα νέο κύμα ζέστης την άλλη εβδομάδα».

Σε ανάρτηση που πραγματοποίησε σήμερα ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο facebook, τόνισε ότι ο καύσωνας είναι «προ των πυλών», με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στον πίνακα που παρέθεσε ο Σάκης Αρναούτογλου, δείχνει τη θερμοκρασία να αυξάνεται προοδευτικά από την Παρασκευή (7/6) μέχρι και την Πέμπτη (13/6).

Στο γράφημα, η μέση θερμοκρασία ξεκινά από τους 32 βαθμούς Κελσίου και φτάνει μέχρι τους 40. Παράλληλα, στις ορεινές περιοχές με 500-1.000 μέτρα υψόμετρο η θερμοκρασία θα είναι 3-6 βαθμούς χαμηλότερη από τον μέσο όρο του γραφήματος, όπως το ίδιο ισχύει και αντίστοιχα για τις παραθαλάσσιες περιοχές, που η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Από τη πλευρά του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «το μετεώγραμμα μας δείχνει ότι παρά την πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 περίπου βαθμούς μέσα στο επόμενο τριήμερο, από την Κυριακή και μετά θα έχουμε ανοδική πορεία του υδραργύρου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και το Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι απόγευμα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ