Καιρός: Διάλειμμα δροσιάς πριν από το comeback του καύσωνα – Πού θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα

Διάλλειμα δροσιάς από σήμερα με τη θερμοκρασία να υποχωρεί σε πιο κανονικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο από Δευτέρα ο καύσωνας θα κάνει comeback, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στο μεσοδιάστημα από σήμερα έως και την άφιξη του νέου «κύματος» ζέστης, θα επικρατήσει αστάθεια, ενώ το μελτέμι θα κυριαρχεί και είναι εκείνο που θα φέρει τις «ανάσες» δροσιάς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ALPHA, Γιώργο Τσατραφύλλια οι βοριάδες θα μειώσουν τη θερμοκρασία κατά 4-6 βαθμούς. Αυτό θα βοηθήσει στο να απομακρυνθεί και η αφρικανική σκόνη. Ωστόσο από το Σάββατο 8/6 ο υδράργυρος θα αρχίσει να ξαναπαίρνει την ανηφόρα.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας, «και από τα δύο βασικά μετεωρολογικά κέντρα (ευρωπαϊκό και αμερικάνικο) παίρνουμε σήμα για έντονο κύμα καύσωνα  από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η εκτίμηση αυτή λόγω των αρκετών ημερών που μεσολαβούν  είναι ακόμα επισφαλής. Θα επανέλθω».

Από τη πλευρά του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνει ότι «το μετεώγραμμα μας δείχνει ότι παρά την πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 περίπου βαθμούς μέσα στο επόμενο τριήμερο, από την Κυριακή και μετά θα έχουμε ανοδική πορεία του υδραργύρου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το θερμόμετρο τη Δευτέρα θα σκαρφαλώσει ακόμη και πάνω από τους 40 βαθμούς, χτυπώντας μέχρι και 41-42 στην Κεντρική Ελλάδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και το Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι απόγευμα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

 



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ