Ηράκλειο: Τον σύντροφο της 21χρονης «δείχνουν» ως κακοποιητή οι παππούδες της 3χρονης – «Tο παιδί έχει σημάδια παντού»

Συγκλονίζει το στενό οικογενειακό περιβάλλον της 3χρονης, που φέρεται να κακοποιούταν από τον σύντροφο της μητέρας της, στο Ηράκλειο.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η γιαγιά της 3χρονης στο MEGA, «έχει σημάδια στο λαιμό, στα χέρια, στα χείλη, στους ώμους παντού. Δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη μου να το χτύπησε. Έκανε τα πάντα γι’ αυτό».

«Βλέπω το παιδί μου με χειροπέδες. Το κοριτσάκι είναι στην αγκαλιά μου και είχε πολλούς μώλωπες. Εγώ ήρθα εδώ την Παρασκευή γνωρίζοντας πως το παιδί είχε πέσει στο μπάνιο. Και το γδύσαμε με την γιατρό και ήταν μία μελανιά ολόκληρο. Έπαιρνα την κόρη μου να την φέρει και μου έλεγε δεν μπορώ είναι στη γιαγιά του. Με απέφευγε. Τώρα είναι καλά το παιδάκι, είναι τρομοκρατημένο αλλά στην υγειά του είναι καλά. Έχει σημάδια στο λαιμό, στα χέρια, στα χείλη, στους ώμους παντού.

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Με την κόρη μου είχα επαφές και έπαιρνα και το παιδί και βγαίναμε. Τελευταία φορά το είδα το παιδί πριν από 1,5-2 μήνες, δεν μου το έφερνε, το έκρυβε. Εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω. Δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη μου να το χτύπησε. Έκανε τα πάντα γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά η γιαγιά.

«Άκουγα το πλατς από το χέρι του στο σώμα του παιδιού»

Σύμφωνα με το creta24, η γειτόνισσα που κάλεσε την αστυνομία όταν αντιλήφθηκε την κακοποίηση, φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι, «άκουγα το σύντροφο της γυναίκας να φωνάζει στη γλώσσα του έντονα και να μαλώνει διαρκώς το παιδί κάθε μέρα, χωρίς αυτό να μιλάει και να κάνει φασαρία. Ο άνθρωπος αυτός χτυπάει το παιδί καθώς είναι χαρακτηριστικός ο ήχος που κάνει το χέρι πάνω στο σώμα του παιδιού ένα πλατς και μετά το παιδί κλαίει δυνατά».

Η ίδια πηγή αναφέρει πως η γυναίκα μετέφερε στους αστυνομικούς πως άκουγε τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα το σύντροφο της 21χρονης μητέρας να φωνάζει στο παιδί ενώ κάποιες φορές η μητέρα του ζήταγε να σταματήσει.

«Αυτός τα έχει κάνει όλα, ο σύντροφος ο καινούργιος»

Ο παππούς της 3χρονης που μίλησε στο LIVE NEWS, ισχυρίστηκε ότι η κόρη του αποκλείεται να ευθύνεται για τον ξυλοδαρμό του παιδιού.

«Το μόνο που θέλω είναι να βγει το παιδάκι μου και το εγγόνι μου έξω. Ξέρω ότι το παιδί μου δεν έχει κάνει κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση, σας το εγγυώμαι. Δε γίνεται. Το παιδί ζούσε μαζί μας. Δε γίνεται τώρα σε μια στιγμή να λένε ότι η κόρη μου που ήταν στη δουλειά, το παιδί μου, το εγγόνι μου. Δε γίνεται. Αυτά που λένε ότι έδειρε η κόρη μου το παιδί της είναι ψευδείς καταθέσεις», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτός τα έχει κάνει όλα, ο σύντροφος ο καινούργιος που είχε, είχαν μείνει μαζί με αυτόν τον τύπο. Το παιδί μου ήταν στη δουλειά. Η κόρη μου είχε θαμπωθεί από αυτόν, τα είχε κλείσει τα μάτια της, δεν έβλεπε τίποτα μπροστά της. Τη βάλανε να νοικιάσει σπίτι χωρίς να ξέρω τίποτα. Όποτε την έπαιρνα να δω τι κάνει, μου έλεγε κάποια δικαιολογία. Να πάρω το παιδί μου και την εγγόνα μου να τα πάω στο σπίτι που τα προσέχαμε όντως. Το παιδί δούλευε, έδινε όλα τα χρήματά του στο παιδί. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι λένε ότι η κόρη μου χτυπούσε το παιδί της».

«Θα ήθελα να το πάρω το παιδί γιατί δεν είναι κατάσταση αυτή»

Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, μιλώντας το LIVE NEWS είπε:

«Είμαι λίγο νευριασμένος με όλο αυτό. Θα ήθελα να το πάρω το παιδί γιατί δεν είναι κατάσταση αυτή». 

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Την περασμένη Κυριακή, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε απανωτά τηλεφωνήματα με αναφορές για κραυγές πόνου μικρού παιδιού που προέρχονταν από συγκεκριμένη κατοικία στην περιοχή του Πόρου στο Ηράκλειο.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν το παιδί να κλαίει και να φέρει εμφανή χτυπήματα. Ζήτησαν ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, συνέλαβαν την 21χρονη μητέρα, η οποία δεν βρισκόταν στο σπίτι εκείνη την ώρα, και τον 23χρονο σύντροφό της, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση της μικρής.

Στο νοσοκομείο όπου εξετάσθηκε η μικρή, πέρα από τα πρόσφατα τραύματα, οι γιατροί διαπίστωσαν και ίχνη από παλαιότερους μώλωπες.

Η επιμέλεια του παιδιού αφαιρέθηκε από την μητέρα με εισαγγελική εντολή και δόθηκε προσωρινά στον παππού και τη γιαγιά από την πλευρά της μητέρας.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ