Ηλεία: Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρεται ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Στις φυλακές Γρεβενών αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής. Μια δολοφονία που έχει προκαλέσει σοκ στην Ηλεία και στο πανελλήνιο.

Ο στυγνός δολοφόνος βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αλλά αποφασίστηκε η μυστική μεταγωγή του στην Πάτρα για την αποφυγή επεισοδίων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tempo24.news, θα μετακινηθεί στις φυλακές Γρεβενών. Ένα σωφρονιστικό κατάστημα «ειδικού τύπου» που φιλοξενεί κρατούμενους που έχουν διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την άφιξή του στις φυλακές Γρεβενών, θα υποβληθεί σε τεστ covid και μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είναι χρήστης ουσιών, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της κατάστασής του από κοινωνική λειτουργό, τον αρχιφύλακα του καταστήματος και τη διεύθυνση των φυλακών ενώ αν κριθεί απαραίτητο ή αν το ζητήσει και ο ίδιος θα περάσει και από ψυχιατρικό έλεγχο για να δουν αν υπάρχει ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού ή κάποιας περίεργης συμπεριφοράς που θα προκαλέσει προβλήματα.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι υπεύθυνοι της φυλακής από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σαφείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι δικαστές, αιτιολογώντας την ποινή της κάθειρξης των εννέα ετών που του επέβαλαν για τον βιασμό του 2017, αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «το δικαστήριο, αφού έλαβε υπ’ όψιν τη βαρύτητα των τελεσθέντων εγκλημάτων και την προσωπικότητα του κηρυχθέντα ένοχου κατηγορουμένου, τη βαρύτητα του εγκλήματος και όλη την προσωπικότητά του, ειδικότερα, δε, τη βλάβη και τον κίνδυνο που προέκυψε από τις πράξεις αυτές, τη φύση και το είδος του αντικειμένου των πράξεων, την ένταση του δόλου και τις λοιπές περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι πράξεις αυτές και περαιτέρω τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης του κατηγορουμένου, τα αίτια και τον σκοπό που επεδίωξε ο κατηγορούμενος, τον χαρακτήρα και τον βαθμό ανάπτυξής του, τις ατομικές και κοινωνικές περιστάσεις και ακόμη τον προηγούμενο βίο του, κρίνει ομόφωνα ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για την πράξη του βιασμού και ποινή φυλάκισης δύο ετών για την αποπλάνηση». Πώς, λοιπόν, συνάδει το παραπάνω σκεπτικό με τη χορήγηση ανασταλτικού;

Πηγές από το περιβάλλον των συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, που πλέον ελέγχονται πειθαρχικά κατόπιν κοινής παρέμβασης της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα και της εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη, υποστηρίζουν σήμερα ότι δεν τον έστειλαν τότε φυλακή γιατί το θύμα είχε εκφράσει την πρόθεσή του να ανακαλέσει. Και είναι γεγονός πως το κορίτσι, αφού κατέθεσε και εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όντως ζήτησε να μη συνεχιστεί η διαδικασία. Οχι όμως γιατί δεν είχε τελεστεί ο βιασμός, αλλά γιατί φέρεται να είπε πως δεν αντέχει την ντροπή και τον εξευτελισμό που θα υποστεί το ίδιο και η οικογένειά του στο χωριό. Ο πατέρας και η μητέρα της 14χρονης, ωστόσο, που είχαν τον τελευταίο λόγο επειδή ήταν ανήλικη, δεν έκαναν πίσω. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι, σύμφωνα με τις καταθέσεις που είχαν δώσει τότε τόσο η 14χρονη όσο και οι γονείς της, προκύπτει ότι ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις ακολούθησε την ίδια μεθοδολογία, ενώ ο πατέρας ενώπιον του δικαστηρίου είχε κάνει λόγο και για μία ακόμη περίπτωση. «Έχω ακούσει στο χωριό ότι παλιά προσπάθησε να το ξανακάνει ο κατηγορούμενος και σε άλλο κοριτσάκι 12 ετών», φέρεται να είπε.

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και για άλλα θύματα

Στο παρελθόν του 37χρονου εστιάζουν πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο αδίστακτος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής είχε κακοποιήσει και άλλα κοριτσάκια στην περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης, το 2017 είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικης 14 ετών, η οποία μάλιστα είναι εξαδέλφη του πατέρα της άγρια δολοφονημένης Βασιλικής. Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και αυτός με κυνικό τρόπο ομολόγησε τη δολοφονία του παιδιού, οι ερευνητές ανέτρεξαν στο παρελθόν του καταλήγοντας έκπληκτοι στο συμπέρασμα πως λειτούργησε και στις δύο περιπτώσεις βάσει σχεδίου. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατόν να μην εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουν πέσει θύματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούν «φιλικές συζητήσεις» με τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας του 37χρονου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν και άλλα παιδιά έχουν κακοποιηθεί από τον αδίστακτο δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής. Επίσης, θα εξεταστούν, με ήπια προσέγγιση, κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, πλην όμως οι οικογένειές τους είχαν επαφή με τον 37χρονο και ίσως δεν μίλησαν ποτέ για μια ενδεχόμενη οδυνηρή εμπειρία τους στα χέρια του αδίστακτου δράστη, φοβούμενες τον διασυρμό ή ακόμα και τη βίαιη αντίδραση του εγκληματία.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ