Ηλεία: Ραγίζει καρδιές ο δάσκαλος της 11χρονης Βασιλικής – «Ήταν ένα χαμογελαστό παιδάκι που πάντα σου έδινε αισιοδοξία»

Ακόμη και τους πιο δυνατούς λυγίζουν τα λόγια του κ. Τάσου Τζαμαλή, δασκάλου της 11χρονης Βασιλικής από την Μυρτιά Ηλείας, η οποία δολοφονήθηκε με βίαιο τρόπο από τον ίδιο της τον θείο, που ομολόγησε την φρικιαστική πράξη του και αφού συνελήφθη, υπέδειξε στους αστυνομικούς το χωράφι που μετέφερε και παράτησε το άψυχο κορμάκι της.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Η μικρή κοινωνία της Μυρτιάς Ηλείας είναι βυθισμένη στην θλίψη και στον αβάσταχτο και ανείπωτο πόνο, καθώς κανένας κάτοικος της περιοχής δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, έκοψε το νήμα της ζωής της μικρής Βασιλικής, χωρίς να δείχνει ίχνος μεταμέλειας για την αποτρόπαια πράξη του.

«Οι συμμαθητές της είναι συγκλονισμένοι»

Ο δάσκαλος της 11χρονης, κ. Τάσος Τζαμαλής, είναι συγκλονισμένος, αφού η θέση της μέσα στην σχολική αίθουσα θα παραμείνει κενή. Όπως λέει ο ίδιος στο enikos.gr, η μικρή Βασιλική ήταν μαθήτριά του επί τρία χρόνια. «Ήταν ένα χαμογελαστό παιδί που πάντα σου έδινε αισιοδοξία. Συνεργαζόταν με τους υπόλοιπους μαθητές, προσπαθούσε στο μέγιστο βαθμό και με κάθε τρόπο να είναι καλή στα μαθήματά της. Δεν έχω να πω το παραμικρό κακό. Πάντα μου έκανε εντύπωση το χαμόγελό της και τα φωτεινά ματάκια της. Αυτό πρέπει να θυμάται ο κόσμος, ακόμη και όσοι δεν την γνώριζαν, πως ήταν ένα τόσο χαμογελαστό παιδάκι».

Δεν το περίμενε κανείς, να χάσει την ζωή της η 11χρονη Βασιλική, με έναν τόσο ειδεχθή και βίαιο τρόπο, αναφέρει ο κ. Τζαμαλής. «Αυτό που με συγκλονίζει περισσότερο είναι ότι “δούλευα” σε έναν αναπτυσσόμενο άνθρωπο, ο οποίος, χωρίς να το περιμένει κανείς, πλέον δεν ζει. Εγώ ασχολούμαι με το μέλλον του λαού, είμαι εκπαιδευτικός και η εργασία μου είναι οι μαθητές μου. Παίρνοντας ένα παιδί και διαπαιδαγωγώντας το, προσπαθώ να το προετοιμάσω για την κοινωνία του μέλλοντος, όταν θα γίνει ενήλικας.

Αυτό που έγινε δεν μπορείς να το προβλέψεις όμως. Στο πλαίσιο διάφορων μαθημάτων, κάναμε συζητήσεις για σχετικά ζητήματα, όπως να μην μιλάμε σε αγνώστους κλπ. Αλλά δεν είναι το ίδιο, δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί αυτή την τραγική εξέλιξη. Οι συμμαθητές της είναι συγκλονισμένοι, προσπαθούν με το μικρό τους μυαλουδάκι να επεξεργαστούν όλα αυτά που έγιναν και να δημιουργήσουν άμυνες να το ξεπεράσουν».

Το τελευταίο «αντίο» στην μικρή Βασιλική

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε μόλις χθες (12/06), με συγγενείς και φίλους της μικρής Βασιλικής της να λένε το τελευταίο σπαρακτικό «αντίο» στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η γιαγιά της 11χρονης που δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν ότι η μικρή Βασιλική δεν είναι πλέον στην ζωή, ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς εκφράζουν συνεχώς την οργή τους για την άγρια δολοφονία της.

Πριν από την εξόδιο ακολουθία σχηματίστηκε νεκρική πομπή, που ξεκίνησε από το σπίτι της οικογένειας της 11χρονης και κατέληξε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πομπής ακούγονταν μοιρολόγια, ενώ συγγενείς και φίλοι της οικογένειας κρατούσαν στα χέρια τους το λευκό φέρετρο της 11χρονης.

Οι γονείς της 11χρονης που ακολουθούσαν το φέρετρο, ήσαν απαρηγόρητοι και ζητούσαν δικαιοσύνη, ενώ λίγη ώρα μετά την εξόδιο ακολουθία, η οικογένεια, συγγενείς, κάτοικοι της Μυρτιάς, αλλά και φίλοι της οικογένειας από άλλα μέρη της Ηλείας και της Πελοποννήσου, συνόδευσαν την Βασιλική στην τελευταία της κατοικία.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ